Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | După Imperio, Astra Călători concepe un nou tramvai, fără ajutorul Siemens

Fabrica Astra Vagoane Călători Arad va lansa în viitor un tramvai de concepție proprie, la care lucrează în prezent, pentru a nu mai depinde de Siemens, compania parteneră în fabricarea modelului Imperio.

FOTO | După Imperio, Astra Călători concepe un nou tramvai, fără ajutorul Siemens
Comentează 2

Anunțul a fost făcut seara trecută, de către directorul de marketing al companiei, Adrian Paraschiv, cu ocazia unui discurs susținut la prezentarea proiectului candidaturii Aradului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

”Lucrăm în prezent la un tramvai dezvoltat de Astra, prin colectivul nostru de proiectare, prin colectivul nostru de cercetare. Dezvoltăm acest proiect ca să nu mai depindem de partenerul extern. Pentru că la orice licitație pe care o câștigi internațional ai niște condiții pe care ți le pune partenerul. Cu alte cuvinte, nu ești independent”, a declarat Paraschiv.

Directorul de marketing s-a referit la parteneriatul cu Siemens pentru producerea singurului tramvai românesc, modelul Imperio, care se află în circulație în Arad după ce municipaliatea a achiziționat șase garnituri.

Paraschiv nu a oferit mai multe informații despre noul model, însă a prezentat o carcasă a acestuia, care se afla în hala în care a avut loc evenimentul de prezentarea  a proiectului candidaturii Aradului la titlul de Capitală Culturală Europeană.

Cu ocazia discursului, directorul de marketing a dezvăluit și noua politică a companiei.

”Am schimbat politica de marketing. Nu mai vindem multe și ieftine. Am vândut mulți ani în peste 20 de țări. Filozofia noastră era: multe vagoane ieftine. În ultimii ani, ne orientăm spre vagoanele complexe și am exportat în Iran, Egipt, Italia, Brazilia”, a declarat Adrian Paraschiv.

El a spus că există o oportunitate foarte mare pentru fabrica de tramvaie din Arad, pentru că în Europa parcurile sunt foarte îmbătrânite.

”În Estul Europei, cam toate administrațiile au tramvaie second hand. Acestea nu mai au piese de schimb și într-o zi vor fi trase pe dreapta, apoi vor fi licitațiile (...) Vom participa și la licitațiile pentru cele 13 orașe din România care au tramvaie”, a spus Paraschiv.
 

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite