Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Duminică, de Sânziene, la Centrul Cultural Judeţean a avut loc Concertul Filarmonicii de Stat Arad, organizat de Lions Club Arad 2007

Duminică, de Sânziene, la Centrul Cultural Judeţean a avut loc Concertul Filarmonicii de Stat Arad, dirijată de maestrul Dorin Frandeş, organizat de Lions Club Arad 2007 cu sprijinul Centrului Cultural Judeţean Arad şi West Media Group.

Duminică, de Sânziene, la Centrul Cultural Judeţean a avut loc Concertul Filarmonicii de Stat Arad, organizat de Lions Club Arad 2007
Comentează 0

Concertul a avut ca scop aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire a Românilor, iar aşa cum a subliniat şi prezentatorul Cătălin Lăpuşcă, locaţia  aleasă a fost foarte aproape de clădirea în care  şi-a desfăşurat activitatea Consiliul Național Român Central, din care făceau parte arădenii Vasile Goldiș, Ștefan Cicio-Pop și Ioan Flueraș, care au pregătit Marea Unire.

În aceeaşi perioadă, la mii de km, în Chicago SUA, Melvin Jones  , fiind animat de crezul său că „Nu poţi să mergi mai departe până nu faci ceva şi pentru comunitate”, înfiinţa Lions Club International, club de voluntariat în folosul comunităţii.

Nu întâmplător a fost aleasă ziua de 24 iunie , Ziua Universală a iei, care este un simbol al identităţii şi al creativităţii spaţiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi.
Repertoriul a fost ales astfel încât să sublinieze unitatea prin diversitate, iar solişttii au fost tinere talente arădene.
 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite