Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Duel Master Chef la Arad. Specialități preparate de copii participanți la un concurs plin de arome

Zeci de elevi s-au duelat, astăzi, cu ocazia unei competiții culinare care a avut loc la Colegiul Particular ”Vasile Goldiș”, preparând după rețete tradiționale din câteva țări.

FOTO | Duel Master Chef la Arad. Specialități preparate de copii participanți la un concurs plin de arome
Comentează 0

Liceenii au avut ocazia să-și arate talentul la gătit în cadrul celei de-a III-a ediții ”Master Chef”, concurs organizat cu ocazia săptămânii ”Școala Alfel”. S-au format cinci echipe care au dorit să câștige trofelul, iar participanții și-au ales rețete tradiționale din țări diferite. Cele mai de succes s-au dovedit preparatele cu specific din România, China și Italia.

În cele din urmă, masa organizată de clasa a XII-a după tradiția românească - plină de șuncă, lebăr, cârnați, brânză, jumări, sarmale, murături și legume proaspete - a fost declarată câștigătoare.

”Competiția a scos la iveală câteva talente printre elevi. Toate preparatele sunt gustoase și s-a văzut că elevii au pus suflet când au gătit. Tocmai de aceea toți au primit diplome, iar trofeul a fost câștigat de clasa a XII-a, care a mers pe o rețetă ce nu poate da greș: produse ecologice tradiționale românești”, a declarat profesorul organizator Lavinia Opriș, consilier educativ.

Concursul a avut și un rol educativ, pentru că dascălii au vrut să le transmită elevilor că mâncarea nesănătoasă de la fast-food poate fi înlocuită cu produse din bucătăria proprie, fără să aloci neapărat mult timp gătitului.

După festivitatea de premiere, elevii și profesorii, care i-au ajutat pe copii la gătit, au consumat împreună specialitățile care au umplut mesele.

Galerie foto (49)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite