Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Nu s-au îmbogățit din afaceri, dar acești elevi au atras atenția cu firmele pe care le-au înființat

Elevii liceelor cu profil economic învață să se descurce în lumea afacerilor printr-o metodă ce a prins în ultimii ani, înființând firme de exercițiu. Acestea își desfășoară activitățile și se dezvoltă într-o lume virtuală, copiii simulând operațiunile economice coordonați de profesori.

FOTO | Nu s-au îmbogățit din afaceri, dar acești elevi au atras atenția cu firmele pe care le-au înființat
Comentează 2

Astăzi, peste 200 de elevi din clasele a XI-a și a XII ale liceelor cu profil economic au participat la Târgul Județean al Firmelor de Exercițiu. Aflată la a patra ediție, manifestarea a avut loc la Colegiul Particular ”Vasile Goldiș” Arad.

Copiii și profesorii lor coordonatori au venit de la școli din județele Arad și Timiș, dar și din București sau Serbia, țară reprezentată de o școală parteneră a Colegiului particular.

A fost o adevărată competiție între elevi. Cu toții s-au străduit să convingă vizitatorii că sunt buni parteneri de afaceri. Și-au prezentat produsele, au împărțit materiale promoționale și au purtat discuții cu potențialii ”clienți”. Printre aceștia s-a aflat și primarul orașului, Gheorghe Falcă.

”Tinerii au întodeauna un exces de creativitate, pe care trebuie să-l folosească, iar prin educație vor dobândi curajul să devină antreprenori adevărați”, a spus Falcă, după ce a vizitat standurile.

”Firma de exerciţiu este un concept bazat pe învăţarea prin practică. Operațiunile economice au loc la fel ca și în realitate. Elevii se implică în toate etapele, de la înființarea unei firme, la realizarea ofertelor pentru clienți, negocieri, tranzacții și operațiuni contabile”, a precizat profesorul coordonator Ovidiu Torz, organizatorul manifestării.

A fost greu pentru juriu să stabilească care dintre firme sunt cele mai bune, astfel că, în cele din urmă, toate au primit o ”Diplomă de Merit” și o ”Diplomă de Participare”.

 

Galerie foto (55)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite