Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Două stadioane arădene pregătite pentru Cupa Europei de Aruncări Lungi. „O mare responsabilitate, pentru a nu face oraşul şi ţara de râs”

În perioada 12-13 martie stadionul Gloria va găzdui a 16-a ediţie a Cupei Europei de Aruncări Lungi.

Două stadioane arădene pregătite pentru Cupa Europei de Aruncări Lungi. „O mare responsabilitate, pentru a nu face oraşul şi ţara de râs”
Comentează 0

O competiţie ce va aduna la start 500 de atleţi din 38 de ţări. Lucrările de amenajare a stadonului Gloria se află pe ultima sută de metri, în plus lucrându-se la arena din Subcetate, care va prelua o parte din probele ce se află în programul evenimentului. De altfel, stadionul din Subcetate va reveni fotbalului o dată cu încheierea concursului, dar cu îmbunătăţiri vizibile.

„Este o mare responsabilitate, pentru a nu face oraşul şi ţara de râs. Este pentru prima dată după 1989 când în România se organizează o competiţie atletică de acest nivel. Cred şi sunt convins că Federaţia, Primăria, MTS şi Guvernul au toate premisele de a face o competiţie deosebită şi a ne mândri cu ce am oferit oaspeţilor noştri. Ca obiective ne dorim 2-3 medalii, unul dntre medaliaţi putând fi arădeanul Andrei Gag”, a spus Sandu Ion, preşedintele FR Atletism.

„Primăria este partenera acestui eveniment. Bugetul alocat este de 500.000 de euro, cea mai mare investiţie pe care o realizăm la nivel sportiv. Am avu câteva puncte de realizat în infrastructura oraşului, şi este o oportunitate de a îmbunătăţi infrastructura, în special a stadionului Gloria. Suntem într-un grafic bun al lucrărilor, chiar avansat la stadionul Gloria, şi acum activitatea e intensă la cel din zona Subcetate, unde am decopertat gazdonul, urmând să montăm peste 13.000 de metri pătraţi de gazon nou”, a completat şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Atât el cât şi Sandu Ion au ţinut să precizeze că investiţiile făcute la cele 2 arene rămân şi pentru viitor. „Numai dacă ne gândim la stadionul Gloria, vrem să cumpărăm zona de tribune şi pentru alte evenimente ce se vor derula în Arad. Mai mult chiar, pe Gloria se vor putea organiza chiar şi spectacole”, a mai spus Gheorghe Falcă.

Că Aradul a revenit serios pe piaţa atletismului românsc o arată şi ultima veste dată de Sandu Ion. „Mă bucur să vă anunţ că în această vară, la finalul lunii mai, pe Gloria se va desfăşura Campionatul Naţional Şcolar, unde puteţi vedea la lucru to ce are mai bun atletismul românesc de viitor”.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite