Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dosarul Turceni-Rovinari. Victor Ponta află astăzi dacă scapă de urmărirea penală

Fostul premier Victor Ponta află, vineri, dacă scapă de dosarul penal Turceni-Rovinari. Ceilalţi inculpaţi, printre care şi Dan Şova, au cerut refacerea anchetei, iar magistaţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor stabili dacă începe judecata în acest caz sau dacă dosarul se întoarce la DNA.

Dosarul Turceni-Rovinari. Victor Ponta află astăzi dacă scapă de urmărirea penală
Comentează 0

În septembrie 2015, la aproape trei luni şi jumătate de la punerea sa sub urmărire penală în dosarul Turceni-Rovinari, Victor Ponta a fost trimis în judecată, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat "Victor-Viorel Ponta" a obţinut de la SCA "Şova şi Asociaţii" suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat.

Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.

În acelaşi dosar, Dan-Coman Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii", în prezent senator, va fi judecat, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Şova a fost trimis în judecată sub control judiciar.

Procurorii i-au trimis în judecată, în libertate, şi pe Laurenţiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, şi Laurenţiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul.

Ponta a contestat încă de la început acuzaţiile care i se aduc, şi a prezentat o serie de documente procurorilor, care ar dovedi că nu a prejudiciat statul şi că şi-a plătit taxele şi impozitele. Dacă va avea câştig de cauză în instanţă, dosarul ar urma să fie retrimis la DNA, iar procurorii vor fi nevoiţi să reanalizeze şi să refacă urmărirea penală în cazul lui Ponta.

Sursa romaniatv.net

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite