Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dorin Stanca (PNL): “Dezvoltarea firmelor românești trebuie să devină o prioritate pentru Guvern!”

Dorin Stanca (PNL): “Dezvoltarea firmelor românești trebuie să devină o prioritate pentru Guvern!”
Comentează 2

Într-o piață de afaceri atât de volatilă și în perioada în care mediul de afaceri duce greul economiei naționale, trebuind să suporte toate măsurile unui guvern iresponsabil care nu este preocupat de investiții, ar trebui să ne preocupe sprijinirea companiilor cu capital autohton.  Exista tentatia de a privi apreciativ mai mult spre companiile multinationale datorită brandului si mărimii acestora. Posibilele plecări din țară a unor firme multinationale datorită faptului că România îşi pierde treptat avantajul de piaţă low-cost în favoarea unor zone mai puţin dezvoltate ale lumii pot crea mari presiuni atât asupra autorităților, cât și asupra angajaților, deoarece există teama de a-și pierde locul de muncă.

Astfel, atenția noastră, a tuturor, ar trebui îndreptată către societățile cu capital românesc, dar mai ales către societățile cu capital local. Oamenii de afaceri din Arad constituie coloana vertebrală a orașului nostru, deoarece investitorii străini vin și pleacă, însă oamenii de afaceri din orașul nostru vor rămâne aici indiferent de fluctuațiile societății. Tocmai din acest motiv, capitalul local trebuie protejat. Capitalul local, afacerile locale și stabilitatea lor reprezintă un indiciu privind sănătatea economiei locale, or îndepărtarea sau văduvirea capitalului local înseamnă sinucidere economică. Investitorul român nu închide afacerea şi nu se mută în altă ţară atunci când strategia globală, oportunitatea sau costurile se schimbă. Pentru un investitor local toată afacerea este construită în jurul clientului şi consumatorului de aici. Din păcate, puţini înţeleg importanţa societăţilor mici şi mijlocii pentru stabilitatea economiei. E nevoie de o schimbare a percepţiei asupra societăţilor cu capital românesc. Capitalul autohton ar trebui să primească o atenţie cel puțin egală cu cel străin.

Consider că firmele româneşti trebuie să beneficieze de o strategie guvernamentală care ar constitui un motor al dezvoltării lor şi implicit, o capacitate sporită de obţinere a valorii adăugate. Politica economică românească actuală este  de o indiferenţă vizibilă faţă de destinul firmelor autohtone. Consider că dezvoltarea firmelor autohtone trebuie să devină o prioritate pentru Guvern.

Întoarcerea cu faţa către firmele româneşti  ar trebui sa devina un laitmotiv al politicilor economice ale factorilor responsabili pentru a nu ne trezi ca ajungem un stat denaţionalizat ajungând la stadiul de neocolonialism” declară Dorin Stanca, vicepreședinte PNL Arad

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite