Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Donald Trump și-a lansat propria rețea de socializare! Cine o poate utiliza

Truth Social, rețeaua de socializare dezvoltată de noua companie media a fostului președinte american Donald Trump, a fost lansată luni și este disponibilă doar utilizatorilor de Apple din Statele Unite, transmite Reuters. 

Donald Trump și-a lansat propria rețea de socializare! Cine o poate utiliza
Comentează 0

Proiectul marchează revenirea lui Trump pe reţelele de socializare din SUA, după ce conturile sale au fost interzise anul trecut de mai multe platforme, inclusiv de Twitter. 

Aplicația iOS a fost disponibilă pentru descărcare cu puțin timp înainte de miezul nopții, chiar înainte de Ziua Preşedinţilor, care se sărbătorește pe 21 februarie. Aceasta a fost descărcată automat pe dispozitivele Apple ale utilizatorilor care au precomandat-o.

Unii utilizatori au raportat fie că au avut probleme la înregistrarea contului, primind mesajul de eroare „Ceva a mers prost”, fie că au fost adăugați pe o listă de așteptare „din cauza cererii masive”.

Anterior, Reuters relatase că aplicația era disponibilă pentru persoanele invitate să o folosească în timpul fazei de testare.

Fiecare postare este un „truth”, iar partajarea acesteia se numește „retruth”. Conturile lui Trump au fost interzise pe Twitter, Facebook și YouTube (aplicație aparținând companiei Alphabet care deține Google) în urma atacului din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA, derulat de către susținătorii săi, după ce a fost acuzat că a postat mesaje în care incită la violență.

Compania din spatele aplicației Truth Social, Trump Media & Technology Group (TMTG), condusă de fostul deputat republican Devin Nunes, se alătură unui portofoliu în creștere de companii de tehnologie care se poziționează drept campioni ai libertății de exprimare și speră să atragă utilizatorii care simt că opiniile lor sunt suprimate pe platformele consacrate. 

Până acum, niciunul dintre noii competitori – Gettr și Parler, ambii concurând Twitter, și site-ul video Rumble – nu s-a apropiat de popularitatea companiilor mainstream. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite