Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Doi iranieni prinși cu documente poloneze false la Vama Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi cetățeni din Iran care au încercat să iasă ilegal din ţară folosindu-se de două cărţi de identitate poloneze false.

Doi iranieni prinși cu documente poloneze false la Vama Nădlac II
Comentează 0

 

În data de 17.06.2018, ora 12.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, județul Arad, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, două persoane, un bărbat și o femeie, care la controlul de frontieră s-au legitimat cu două cărţi de identitate purtând însemnele autorităţilor poloneze.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele  prezentate nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false, motiv pentru care cei doi au fost duşi la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățenii iranieni M. K. și S.L., în vârstă de 34, respectiv 37 de ani, solicitanţi de azil în România.

Faţă de cele constatate, cei doi au declarat că au obţinut cărţile de identitate false de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc şi au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Germania şi nu posedau o viză valabilă.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite