Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Camerunez cu documentele altei persoane depistat la Vama Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean din Camerun care a încercat să iasă din România folosindu-se de  documentul altei persoane, ajutat de o persoană de sex feminin, cetăţean belgian.

Camerunez cu documentele altei persoane depistat la Vama Nădlac II
Comentează 0

În data de 20.06.2017, în jurul orelor 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, o persoană de sex masculin însoţit de o persoană de sex feminin. La controlul de frontieră bărbatul s-a legitimat cu un document tip paşaport eliberat de autorităţile din Belgia şi un permis de şedere belgian, iar femeia s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autoritățile din Belgia.

Cu ocazia inspecţiei documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul nu este unul şi acelaşi cu cel din paşaportul prezentat pentru control, motiv pentru care a fost condus la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana este cetăţean din Camerun, se numeşte Eric M., are 24 ani și este însoțit de prietena sa, Nina S., în vârstă de 29 ani. Tânărul a declarat că documentul de călătorie prezentat este al unui bărbat a cărui identitate nu o cunoaște şi i-a fost adus la Bucureşti de către prietena care îl însoţeşte. A recurs la această metodă deoarece nu posedă o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen şi intenționa să ajungă în Belgia.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că Eric M. a intrat legal în ţara noastră în urmă cu câteva zile.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi i-au întocmit tânărului acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, iar Ninei S. acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

 


           

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite