Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Doi arădeni, cercetați pentru că au vrut să mituiască un polițist

Procurorii arădeni cercetează penal două persoane care au încercat să mituiască un polițist din județ, pentru a nu-i face unuia dintre ei dosar pentru că a condus cu 103 km/h o mașină, deși nu avea permis și mai era și băut.

Doi arădeni, cercetați pentru că au vrut să mituiască un polițist
Comentează 0

Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au surprins două persoane în timp ce ofereau o sumă de bani unui polițist pentru ca acesta să nu-i întocmească unuia dintre suspecți dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Agentul de poliție a formulat denunț, arătând că în noaptea de 20/21 ianuarie, în timp ce executa serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza comunei Mîsca, împreună cu un coleg, au prins un bărbat care conducea un autoturism având o viteză de 103 km în interiorul localității.

Când au vrut să-i verifice actele, agenții au constatat că bărbatul de la volan nu avea asupra sa permisul de conducere. De fapt, permisul i-a fost anulat pentru că fusese condamnat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier, respectiv pentru tractarea unei remorci auto neînmatriculate și cu număr fals.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, agenții au constatat că bărbatul a condus autoturismul având o alcoolemie de 0,18 ml/l alcool pur în aerul expirat.

”După ce a fost condus la sediul poliției în vederea întocmirii procesului verbal de constatare, atât conducătorul auto, cât și soția acestuia, le-au propus celor doi lucrători de poliție ca, în schimbul unei sume de bani, să-și încalce atribuțiile de serviciu, respectiv să nu întocmească actele de constatare a infracțiunii. Cei doi polițiști au stabilit de comun acord cu suspecții ca aceștia să se prezinte în 25 ianuarie pentru audieri și clarificărea situației. În acest context, lucrătorii de poliție au sesizat DGA, iar în aceeași zi s-a organizat acţiunea de prindere în flagrant”, precizează un comunicat al DGA.

Bărbatul s-a prezentat cu nora sa și i-a oferit mită unuia dintre polițiști.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a dispus începerea urmăririi penale faţă de suspect pentru dare de mită, iar nora sa este cercetată pentru complicitate la dare de mită.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite