Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Doamna Prefect Florentina Horgea l-a primit pe Ambasadorul Ucrainei la București

Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea, a primit astăzi vizita Excelenței Sale Oleksandr Bankov, Ambasador al Republicii Ucraina la București. A fost o primă întrevedere în care cele două părți au discutat despre modalitățile ulterioare de colaborare ce vor putea fi concretizate prin schimburi de informații și experiență între societățile comerciale din Arad sau universitățile arădene cu entități similare din Ucraina, ținând cont și de un protocol existent la nivelul Ministerului Educației Naționale ce prevede schimburi de delegații și participarea în comun la proiecte de cercetare.

Doamna Prefect Florentina Horgea l-a primit pe Ambasadorul Ucrainei la București
Comentează 0

  A fost amintită și comunitatea de etnici ucrainieni din județul nostru, în comuna Târnova existând una din cele mai mari comunități din țară, ce numără aproximativ 1500 de persoane. Domnul Ambasador și-a arătat disponibilitatea de a-i sprijini pe membrii comunității, precum și deschiderea spre colaborare cu autoritățile arădene pe orice teme comune de interes, mai ales în contextul dezvoltării economice exemplare a zonei noastre. 

„Vom sprijini orice formă de colaborare între țările noastre, fie în domeniul  economic, fie în cel educațional, cultural, teologic sau de altă natură. Relațiile interregionale trebuie să ocupe un loc important în relațiile noastre bilaterale, identificând puncte comune pentru a duce împreună oamenii de afaceri din cele două țări. De aceea am speranța că această primă vizită a Excelnței Sale în Arad va avea rolul de a deschide noi punți de colaborare între Arad și zone din Ucraina, pe lângă cele existente deja. Ne vom oferi tot sprijinul pentru ca aceste relații să prindă contur”, a declarat doamna Florentina Horgea, Prefect al Județului Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite