Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Directorul general al DDAC Arad a participat la o importantă reuniune la Bruxelles

Directorul general al DDAC Arad a participat la o importantă reuniune la Bruxelles
Comentează 0

Recent, la Bruxelles s-a desfășurat Convenția Anuală pentru Incluziunea Socială. Directorul general al Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad, Oana Pârvulescu a avut onoarea de a prezenta și susține proiectele dezvoltate în comunitatea locală de către instituția pe care o conduce. De remarcat este faptul că dintre toți participanții delegați din România, directorul general al DDAC Arad a fost singurul desemnat să ia cuvântul și să-și prezinte proiectele dezvoltate cu tinerii din comunitatea noastră.

Statele membre sunt chemate să pună în aplicare măsuri naționale, să reducă segmentarea pieței muncii, să faciliteze tranzițiile, să analizeze și să monitorizeze eficiența sistemelor de asigurări sociale, acordând o atenție specială persoanelor cu un nivel scăzut de calificare, pentru care ar trebui să asigure dobândirea competențelor necesare în vederea continuării studiilor și integrării pe piața muncii, precum și recunoașterea acestor competențe pe tot parcursul educației generale, profesionale, superioare, dar și în cadrul învățării nonformale și informale.

„Sunt plăcut surprinsă că am avut oportunitatea să particip la această întâlnire. Am răspuns cu multă plăcere „prezent” la invitația făcută de ESN și Comisia Europeană, cu atât mai mult cu cât am putut prezenta proiectele frumoase pe care le-am dezvoltat în domeniul social din comunitatea locală. După ce am urmărit atentă criza economică din întreaga Europă, am ținut să prezint o modalitate prin care tinerii proveniți din medii sociale defavorizate să poată fi integrați în societate și, mai ales, pe piața muncii a declarat Oana Pârvulescu, directorul general al DDAC Arad.

Lucrările au fost prezidate de către Evarist Bartolo în numele Președintelui Consiliului Uniunii Europene, Marianne Thyssen, Comisar pentru Muncă din Parlamentul European și Javi Lopez, membru în Parlamentul European.

 

                                                          

DIRECTOR GENERAL,

OANA PÂRVULESCU

Galerie foto (2)


Scrie un comentariu

trimite