Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Directorul APIA Arad, condamnat la închisoare cu suspendare

Directorul APIA Arad, condamnat la închisoare cu suspendare
Comentează 0

Directorul APIA Arad, Gheorghe Alda, a fost condamnat de Judecătoria Arad la un an de închisoare cu suspendare. Acesta Este acuzat de conflict de interese.

Totul i se trage de la dividendele pe care soția sa le-a primit în urmă cu câțiva ani de zile chiar de la APIA.

„La data de 17 martie 2010, Alda Gheorghe, în calitate de director coordonator al Centrului Județean APIA Arad, a semnat pentru aprobarea deciziei de acordare a plăților în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață – campania 2009, decizie în urma căreia societatea (în cadrul căreia soția sa deține calitatea de asociat) a primit de la APIA Arad plăți în sumă de 210.078,16 Lei (49.805,16 euro). În luna martie 2010 și decembrie 2012, Alda Gheorghe, în calitatea sa de director executiv APIA Arad, a intervenit în procesarea cererilor de plată ale firmei S.C. COM ABM S.R.L., prin aprobarea listelor de plată în anii de campanie 2009 și 2012. Astfel, acesta a încălcat dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia «Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său […] se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică»”, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

De asemenea, reprezentanții ANI spun că Alda a declarat greșit cuantumul unor sume primite de soția sa, cât și surse acestora.

Decizia luată de Judecătoria Arad nu este definitivă, aceasta putând fi atacată.

Sursa foto glsa.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite