Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Din 1 februarie, românii vor fi vaccinați și cu serul de la Moderna. Valeriu Gheorghiță: Vaccinurile nu se combină!

Începând din 1 februarie, în centrele de vaccinare din România va începe administrarea vaccinului Moderna, pentru care rapelul se realizează la 28 de zile, și nu la 21 de zile, așa cum este în cazul vaccinului Pfizer/BioNTech. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anticovid atrage atenția asupra faptului că cele două vaccinuri nu se pot combina. 

Din 1 februarie, românii vor fi vaccinați și cu serul de la Moderna. Valeriu Gheorghiță: Vaccinurile nu se combină!
Comentează 0

"Din 1 februarie vom începe vaccinarea și cu vaccinul de la Moderna. Având în vedere disponibilitatea limitată a dozelor de la Pfizer și necesitatea asigurării rapelului, pentru doza 1 se va vaccina și cu Moderna", a declarat, pentru Realitatea.Net, Valeriu Gheorghiță, coordonaturl campaniei naționale de vaccinare antiCovid. 

Potrivit medicului, cele două vaccinuri nu vor fi combinate, astfel că persoanele care au fost deja vaccinate cu dozele Pfizer/BioNTech vor face rapelul cu același vaccin. La fel stau lucrurile și în cazul persoanelor care vor primi prima doză din vaccinul Moderna. 

"Cine face prima doză cu un vaccin, rapelul va fi obligatoriu cu același tip de vaccin", a subliniat Gheorghiță.

Într-un comunicat de presă publicat cu o zi în urmă, Comitetul Național Coordonare a Vaccinării AntiCovid (CNCAV) anunță că a transmis deja o informare către toate centrele de vaccinare privind aceste măsuri, precum și procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel încât ambele vaccinuri să fie utilizate în strictă conformitate cu caracteristicile fiecărui tip de vaccin pentru populația planificată.

Vă reamintim că prima tranșă de doze de vaccin Moderna a ajuns în țara noastră pe 13 ianuarie, pe cale rutieră. Vorbim despre  14.000 de doze din primul lot, simbolic, doze ce au fost depozitate la Institutul Național Cantacuzino din Capitală.

Moderna este un vaccin utilizat pentru a preveni boala COVID-19 cauzată de virusul SARS-CoV-2. Acesta este administrat adulților cu vârsta de peste 18 ani. 

Citește continuarea pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite