Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dezastru pentru leu. Ce se întâmplă cu moneda euro

Fără o intervenţie serioasă a BNR pe piaţa valutară, prăbuşirea leului pare de neoprit. Lucrurile se agravează și miercuri după ce euro a bătut record după record. Din păcate Banca Națională este legată la mâini în fața speculatorilor care pot face bani din deprecierea abruptă a monedei naționale.

Dezastru pentru leu. Ce se întâmplă cu moneda euro
Comentează 0

Moneda euro continuă să se aprecieze puternic în raport cu leul, urcând pe piaţa interbancară dincolo de pragul de 4,75 lei, scrie Realitatea Financiara.

Cursul a explodat, miercuri dimineaţa, pe interbancar, până la valoarea de 4,7695 lei/euro (ora 8,25). După ora 11.00, creșterea euro s-a temperat, cursul ajungând la valoarea de 4,73 lei/euro. 

Ziua şi maximul istoric pentru euro în raport cu leul la cursul BNR. Marţi, moneda euro atins un nou maxim istoric la cursul anunțat de BNR, după ce toată săptămâna trecută a doborât record după record.

Banca Națională a anunțat, marţii, un curs în creștere cu 0,13%, până la valoarea de 4,7142 lei/euro.

Prăbuşirea leului este explicată de analiști prin deciziile Guvernului de la București: întârzierea bugetului de stat, taxarea intempestivă a băncilor și companiilor din energie și telecom, instabilitatea fiscală, dar mai ales dezechilibrelele majore de la nivel macroeconomic.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite