Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dezastru bugetar, anunțat de ministrul Finanțelor. Surse: Deficit de 4 la sută

Noul ministru al Finanțelor aduce vești extrem de proaste legate de deficitul bugetar: Florin Cîțu urmează să anunțe într-o conferință de presă că deficitul sare cu mult peste limita de 3 procente asumată de România la nivel european.

Dezastru bugetar, anunțat de ministrul Finanțelor. Surse: Deficit de 4 la sută
Comentează 0

Ministrul Finanțelor organizează joi la ora 10.00 o conferință de presa la minister. Florin Cîțu urmează să anunțe că deficitul bugetar din acest an se apropie de 4 procente, mult peste ținta anunțată de Guvernul PSD la începutul anului.

Vești proaste de la Ministerul de Finanțe. Într-un interviu acordat in exclusivitate pentru Realitatea Plus, Florin Cîțu anunță că este foarte posibil ca rectificarea bugetară din noiembrie sa fie una negativă! Asta pentru că există o gaură la venituri încasate de 20 miliarde de lei.

"Ca o concluzie generală, toate temerile au fost confirmate. Programarea trimestrială pentru venituri arată că veniturile bugetare trebuiau să fie 249 miliarde. După 9 luni de zile, sunt la 228, mai putin cu 20 de miliarde. Asta e ce era programat și ce s a reușit. Am tot spus că veniturile au fost supraestimate, acum avem și dovada publică", a declarat Florin Cîțu.

Spre finalul lui noiembrie, noul Executiv ar trebui sa facă o rectificare bugetară. Florin Cîțu spune că aceasta va fi negativă.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite