Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

DESCOPERIREA care ZGUDUIE religia din temelii. SE schimbă tot ce ŞTIAI până acum. Cum arăta, de fapt, Iisus (FOTO)

Picturile, icoanele şi chiar cea de-a şaptea artă ne-au creat convingerea că trăsăturile fizice ale Mântuitoriului erau de tip caucazian - păr lung, şaten deschis, ten alb, luminos. Concluziile unor investigaţii recente indică însă că Iisus Hristos ar fi arătat complet diferit.

DESCOPERIREA care ZGUDUIE religia din temelii. SE schimbă tot ce ŞTIAI până acum. Cum arăta, de fapt, Iisus (FOTO)
Comentează 0

Fiul lui Dumnezeu ar fi avut trăsăturile tipice evreilor din Orientul Mijlociu, din zona Galileei şi nordul Israelului: faţă mare, barbă stufoasă, ochi închişi la culoare şi păr scurt cârlionţat iar tenul îi era măsliniu, susţine un cercetător care a studiat craniile mai multor semiţi şi a reconstituit apoi, cu mijloce moderne criminalistice, înfăţişarea acestora.

Imaginea uimitoare a fost creată de Richard Neave, un fost artist, expert în criminalistică, de la Universitatea din Manchester, folosind metodele de investigare criminalistică, dar şi dovezi arheologice.

Neave a reconstruit numeroase feţe celebre precum cea a lui Filip II al Macedoniei, tatăl lui Alexandru cel Mare sau Regele Midas din Frigia, relatează mirror.co.uk.

El s-a folosit şi de faptul că înainte de Răstignire, Iuda a a fost nevoit să spună soldaţilor cum arăta Iisus deoarece ei nu îl puteau diferenţia de discipolii săi.

Pentru această reconstrucţie digitală, Neave şi echipa sa de cercetători au folosit cranii adevărate, în timp ce muşchii şi pielea au fost create digital. Totodată, echipa a declarat că e posibil ca Iisus să fi avut barbă şi părul scurt.

Folosind construcţia medie a unui bărbat în acel moment, Iisus ar fi avut puţin peste 1,5 metri. Având în vedere că până la vârsta de 30 de ani el a lucrat ca tâmplar în aer liber, Iisus ar fi fost mai puternic decât cum era prezentat în picturi.

sursa: evz.ro

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite