Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

DESCHIDEREA ,,SALONULUI DE ARTĂ CREȘTINĂ” de la DELTA

DESCHIDEREA ,,SALONULUI DE ARTĂ CREȘTINĂ” de la DELTA
Comentează 0

DESCHIDEREA ,,SALONULUI DE ARTĂ CREȘTINĂ”

Recent, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat la deschiderea ,,Salonului de Artă Creștină” organizat de pictorul Prof. Cătălin Băluț dimpreună cu partenerii săi, în Galeria de Artă Delta din Arad. Chiriarhul a fost însoțit de Pr. Gheorghe Gligor, vicar eparhial și Protos. Dr. Iustin Popovici, consilier cultural.

Evenimentul a cuprins o serie de acțiuni cultural-educative menite să atragă atenția tinerei generații asupra posibilităților multiple de relaționare și punere în operă a idealurilor lor creative.

Programul acțiunilor desfășurate a cuprins Vernisajul expoziției personale a pictorului, ce include postere fotografice cu interioare ale bisericilor arădene în care a realizat ansambluri de pictură în tehnica frescă și mosaic; o Expoziție cu lucrările invitaților săi; Lansarea cărții – „Pictura Interioară din Biserica Ortodoxă «Nașterea Domnului» Micălaca Veche II – Arad”; Premierea elevilor claselor a XI-a și a XII-a din Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, din Arad, invitați să participe la un concurs de pictură pe teme de spiritualitate.

(Premiul 1: Simon Daria cls XII, prof. Bereneanț Andreea /Premiul 2: Maia Orodan cls. XI, prof. Oana Petrugan / Premiul 3: Borsa Damaris cls XII, prof. Bereneanț Andreea.
Mentiuni: Moldovan Daniela cls. XII, prof. Bereneant Andreea/ Edwina Lungu cls. XI prof. Petrugan Oana/ Andreea Irimia cls.XI prof. Bodale Ioana/ Laura Tamba cls. XI, Prof. Hociung Bianca).

 

Programul a continuat a doua zi cu un Workshop pe tehnica „Mozaic cu piatră naturală”, susținut de către profesori și studenți ai departamentului de Artă Religioasă din Alba Iulia și la care sunt invitați să participe elevii Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad dar și toți cei ce iubesc arta mozaicului.

Evenimentele s-au deschis prin cuvântul IPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a apreciat prin cuvinte alese această expoziție și i-a felicitat pe toți organizatorii și participanții, urmat de Dna Luiza Barcan, istoric și critic de artă, redactor la Radio Trinitas și de pictorul Cătălin Băluț care a făcut și premierea elevilor care au avut lucrări expuse. ,,Deși paleta de exprimare artistică poate fi una foarte variată, în această perioadă am ales ca subiectele propuse a fi contemplate să se integreze într-o zonă spirituală, potrivită sărbătorii Crăciunului”, arăta pictorul Cătălin Băluț.

Arhid. Emanuel-Ioan Proniuc

Galerie foto (98)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite