Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

DELEGAȚIE DIN NEPAL, LA U.V.V.G. ARAD

DELEGAȚIE DIN NEPAL, LA U.V.V.G. ARAD
Comentează 0

În perioada 20-27 iulie a.c., universitatea noastră a primit vizita colegilor și colaboratorilor de la Universitatea Kathmandu, din Nepal, prof. dr. Sagar Sharma, director Al Himalaya Centre for Asian Studies și prof. dr. Panna Thapa, reprezentând Facultatea de Științe – domeniul Farmacie.

Universitatea Kathmandu din Dhulikhel, Nepal, este o universitate autonomă, privată, care a luat ființă în anul 1991. Misiunea instituției de învățământ superior este de a oferi educație de calitate, pentru a deveni o universitate de talie mondială, cu țelul de a pune știința și tehnologia în slujba umanității, prin cele șapte facultăți ale sale, unde se studiază arta, educația, ingineria, științele juridice, management, științe medicale și științe exacte. Din luna iunie a acestui an, universitatea se mândrește cu mai mult de 41.200 de absolvenți.

Doamna rector, prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci, alături de echipa de conducere, cadre didactice ale Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport, precum și ale Facultății de Farmacie, au discutat cu partenerii nepalezi dezvoltarea unor potențiale proiecte comune.

Acestea au fost inițiate de un grup de lucru din cadrul U..V.V.G., format din colegi specialiști în științe sociale și relații internaționale, coordonat de decanul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport, conf. univ. dr. Speranța Milancovici. 

În ultimii ani, legătura cu universitatea nepaleză, care a început în anul 2015, a fost menținută prin vizite reciproce, ultimul schimb de know-how având loc în luna martie a acestui an, când o delegație a U.V.V.G. Arad a participat la un schimb de experiență, în Nepal.

Proiectele propuse și discutate sunt interdisciplinare și de mare actualitate, reunind cercetători din domenii diferite de expertiză și propun subiecte cu real impact social, dar și asupra sănătății.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite