Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Decizia pe care o așteaptă mulți români, pe cale să se materializeze. Fără viză în SUA

Decizia pe care o așteaptă mulți români este tot mai aproape de a fi luată. Statele Unite au inclus România, alături de Israel, Bulgaria și Cipru, în programul de renunţare la obligativitatea vizelor (visa waiver), care permite deplasarea în SUA fără viză pentru o şedere de până la 90 de zile.

Decizia pe care o așteaptă mulți români, pe cale să se materializeze. Fără viză în SUA
Comentează 0

Anunțul a fost făcut de Secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas.

"Avem patru candidaţi în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria şi România", a precizat Mayorkas, marți, 26 octombrie, în cadrul unui eveniment din industria turismului, potrivit ziare.com.

"Suntem foarte, foarte concentraţi pe program", a adăugat oficialul american, care a precizat că acest program oferă beneficii economice şi de securitate semnificative.

În luna septembrie, Statele Unite au adăugat Croaţia în programul de scutire de vize.

În februarie, Mayorkas a discutat cu comisarul european pentru afaceri interne şi ambii oficiali "şi-au exprimat interesul pentru menţinerea Acordului dintre SUA şi UE privind utilizarea şi transferul de date din registrele cu numele pasagerilor (PNR) şi pentru colaborarea cu Bulgaria, Croaţia, Cipru şi România, în vederea îndeplinirii condiţiileor pentru Programul visa waiver".

Pentru a participa la acest program, o țară trebuie să îndeplinească mai multe cerințe, legate de combaterea terorismului, forțele de ordine, poliție vamală, securitatea documentelor și gestionarea frontierelor.

În prezent, în programul SUA de renunţare la obligativitatea vizelor se află 40 de ţări

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite