Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce este atât de important să ne hidratăm pielea în sezonul rece?

Tranzitia dintre sezonul cald si cel rece reprezinta o perioada de mare provocare pentru organismul nostru avand in vedere ca acesta trebuie sa se adapteze la noile conditii de mediu, lucru care il face putin mai vulnerabil.

De ce este atât de important să ne hidratăm pielea în sezonul rece?
Comentează 0

Pielea fetei este zona corpului cea mai expusa la diversi factori de mediu mai putin prielnici, motiv pentru care de cele mai multe ori la nivelul acesteia ne confruntam cu diverse probleme, cele mai comune fiind pielea crapata si aspectul neplacut al acesteia. Temperaturile scazute, vantul, precum si alti factori externi precum poluarea, pot avea un impact negativ asupra sanatatii pielii. Pielea fetei are nevoie de o ingrijire permanenta, indiferent de sezon, insa in timpul iernii suntem mult mai predispusi sa ne confruntam cu diverse probleme la nivelul acesteia.

Hidratartea corecta este unul dintre capitolele pe care le neglijam destul de mult, astfel ca in urma acestui lucru, pielea noastra are destul de mult de suferit. O piele deshidratata crapa foarte usor si capata un aspect neplacut la atingere, motiv pentru care este important sa evitam cu orice pret deshidratarea. Produsele cosmetice de calitate, mai cu seama cremele hidratante reprezinta una dintre solutiile cele mai potrivite la care putem apela in momentul in care ne confruntam cu piele deshidratata. Unele dintre cele mai recomandate creme hidratate sunt fara doar si poate cele naturiste, din ingrediente 100% naturale.

 

De ce este insa atat de importanta hidratarea pielii chiar si in sezonul rece?

In sezonul rece ne hidratam mai putin.

Chiar daca nu realizam acest lucru, cert este faptul ca in sezonul rece, senzatia de sete apare mult mai rar, ceea ce inseamna ca ne hidratam mai rar decat o facem in timpul verii atunci cand pierdem o cantitate importanta de lichide prin procesul de transpiratie. Fara a ne hidrata corect si suficient, pielea isi poate pierde cu usurinta din aspectul natural, de aceea trebuie sa ne asiguram ca consumam o cantitate suficienta de lichide, chiar daca nu avem senzatia de sete. Organismul nostru are in permanenta nevoie de apa pentru a putea functiona in parametrii optimi.

 

Pielea are nevoie de hidratare intensa in aceasta perioada.

Pentru hidratarea intensa a pielii, una dintre solutiile cele mai optime la care putem apela  este crema de fata, un produs cosmetic destul de comun, dar pe care nu il utilizam intotdeauna exact atunci cand trebuie. Cremele de fata puternic hidratante reprezinta unul dintre cei mai veritabili aliati ai pielii tale in aceasta perioada avand in vedere ca ele reprezinta drept o bariera impotriva efectelor negative ale factorilor de mediu externi specifici acestui sezon.

 

Protejeaza pielea fetei cu o esarfa sau un fular.

Pielea fetei este de cele mai multe ori expusa la temperaturile scazute de afara, astfel ca este aproape imposibil ca acest lucru sa nu predispuna pielea la crapaturi. O modalitate foarte simpla prin care poti oferi pielii fetei o protectie suplimentara este prin utilizarea unui fular sau a unei esarfe pentru a acoperi o parte din aceasta. In acest fel, vantul si temperaturile scazute nu vor avea acelasi impact asupra pielii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite