Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

DACI versus ROMANI în luptele de pe Mureș

DACI versus ROMANI în luptele de pe Mureș
Comentează 0

După lupte seculare, ce au durat aproximativ o jumătate de oră, legiunile romane și triburile dacice, care s-au luptat pe viață și pe moarte în fața clădirii Muzeului de Artă din Arad, adică cele două armate aflate în conflict, au hotărât de comun acord să se retragă strategic cu toții în curtea instituției, nu de alta, dar să-și mai tragă puțin sufletul la un pahar de vin roșu și, de ce nu, la o țigară.

Aici publicul curios a putut admira exponatele unui târg meșteșugăresc dacic precum și diferite ateliere de confecționat arme, ateliere de țesături, de bijuterii, de olărit, normal, de prelucrarea strugurilor, toate datate dinainte de coloniozarea Daciei de către romani.

După o pauză binemeritată, protostrăbunii noștri au defilat apoi pașnic de-a lungul străzii Horia și chiar dacă ispititorul Mc Donald s i-a făcut să saliveze din plin, s-au înfrânat soldățește și au traversat eroic B-dul Revoluției, ambele oștiri regrupându-se disciplinat în Parcul Copiilor, sub steagurile cu cap de lup sau sub pajurele imperiale.

În parc, după negocieri sofisticate și chiar trădări imprevizibile, șamanul dacilor a sunat din corn regruparea și tribul, cuminte, s-a aliniat în poziție de bătaie.

A urmat o nouă luptă cu regulatele legiuni romane și, în cele din urmă, cum probabil că ați intuit, câștigător a ieșit POPORUL ROMÂN.

Victoria a fost apoi sărbătorită cum se cuvine, adică cu valuri de vin rubiniu și muzică folk, susținută de către maeștrii menestreli: Mircea BaniciuMaria Nicoleta Brola  și Daniel Julean.

În incheiere șamanul dacic a anunțat cu aplomb că urmează Noaptea Albă a Muzeelor, care își vor ține porțile deschise până la orele 02,00.

 

Sara N. Dan

Galerie foto (519)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite