Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Curaj, prietenie și iubire”

„Curaj, prietenie și iubire”
Comentează 0

„Curaj, prietenie și iubire” este titlul cărții scrise de copiii din sistemul public de protecție, din mai multe centre aflate în subordinea DGASPC Arad. Volumul cuprinde 45 de povestioare scrise de copiii de la Centrul de Primire Minori, Centrul Maternal și Centrul de Plasament Oituz și a fost lansat astăzi la sediul Consiliului Județean Arad, chiar la finalul ședinței ordinare în care s-au întrunit consilierii județeni.

Bucuria tuturor celor prezenți a fost mare,copiii fiind extrem de emoționați, dar și fericiți că munca și strădania lor au fost bine primite de cei care au răsfoit cu interes paginile cărții.

Președintele CJA, Iustin Cionca a înmânat micilor autori, drept răsplată pentru efortul lor, diplome de merit și câte un ghiozdan școlar, cu rechizite și dulciuri.

Conducerea Consiliului Județean Arad și consilierii județeni au făcut poze cu autorii cărții și au ținut să îi felicite personal.

Cartea a văzut lumina tiparului ca urmare a unui parteneriat solid între DGASPC Arad, Biblioteca Județeană A.D. Xenopol și Asociația Aradul Prosperă, sub coordonarea bibliotecarei Mihaela Blaga, a reprezentantului Serviciului pentru prevenirea marginalizarii sociale, trafic, migratie si repatrieri din cadrul DGASPC Arad, Sorin Rosca și a omului de bine Mihai Oprișa, președintele Asociației „Aradul Prosperă”.

Prin acest demers, se urmareste ca talentul si puterea de creatie a copiilor sa se faca opiniei publice cunoscute, societatea sa ii descopere si sub aceasta latura artistica pe copiii din sistem.

De asemenea, se doreste ca prin evenimentele de tipul lansarilor cu public copiii sa fie încurajați să își exprime liber gândurile și sentimentele.

„Cred că întotdeauna comunitatea va avea nevoie de astfel de copii și tineri, care deși provin dintr-un sistem de protectie al statului, trebuie ajutati să se dezvolte si să se educe. Ei trebuie să beneficieze de tratament egal atunci când vor părăsi sistemul și vor lua viața pe cont propriu și să întoarcă societății din resursele investite în devenirea lor ca oameni ai comunității”, a declarat Erika Stark, directorul DGASPC Arad.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, mulțumeste tuturor celor care s-au implicat și au făcut posibila apariția acestui volum.

Copiii din centrele aflate în subordinea DGASPC Arad se află la cel de-al treilea demers de acest gen. În anul 2015 alte două cărți scrise de ei au fost lansate, este vorba despre „Povestioare de la copii pentru copii” și „Jurnalul meu de vacanță”.

         

Director general                              Responsabil mass-media

Erika Stark                                                Diana Vogel

Galerie foto (22)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite