Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum va fi administrat vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat la Timișoara

Reprezentanții Centrului OncoGen din Timișoara anunță că au stabilit modul în care va fi administrat vaccinul dezvoltat acolo. De altfel, mai trebuie spus că tocmai a fost semnat un acord de colaborare cu Institutul Cantacuzino, semn că lucrurile se pun tot mai mult în mișcare.

Cum va fi administrat vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat la Timișoara
Comentează 0

„Vaccinul dezvoltat de OncoGen împotriva virusului SARS-nCoV-2 va fi administrat intranazal; fie sub formă de picături, sau prin pulverizare. Administrarea unui vaccin se poate face: fie prin injecție, fie intranazal, fie prin piele (skin patch). Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman”, scriu pe Facebook reprezentanții OncoGen.

Cu privire la semnarea acordului cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, cercetătorii timișoreni scriu: „Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producția de vaccinuri în ROMÂNIA, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen. Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanțial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producției de vaccinuri.

Cu această ocazie vă anunțăm că Centrul OncoGen, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a câștigat competiția organizată de Ministerul Educației și Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-nCov-2.

Suma se ridica la 3,5 milioane RON și ne permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen și recunoscut atât de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cât și de Guvernul Britanic.

Susținem dezvoltarea cercetării medicale și creșterea competitivității României. Avem încredere în cercetătorii români și în capacitatea lor de a schimba România în bine”.

Vă reamintim că prof. dr. Virgil Păunescu, coordonatorul Centrului OncoGen, a ajuns să fie cercetat disciplinar ca urmare a faptului că a testat pe el vaccinul descoperit și a anuțat, pe 8 mai, că funcționează.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite