Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum arată femeia care nu va mai mânca niciodată nimic

Lisa Brown este o americancă de 38 de ani care, din cauza unei boli rare, un mai poate mânca nimic niciodată.

Cum arată femeia care nu va mai mânca niciodată nimic
Comentează 0

Când avea 20 de ani, Lisa, din Wisconsin, se gândea că va absolvi facultatea, că se va căsători, va avea o familie numeroasă și o carieră de succes. S-a căsătorit în mai 2010 cu alesul ei, patrick Brown, iar nunta a fost așa cum și-o dorise ea. Însă un an mai târziu viața ei avea să ia o întorsătură teribilă. Începuse să slăbească brusc și nu se mai oprea. ”Inițial nu ne-am speriat”, mărturisește soțul Lisei, ”dar apoi ne-am dat seama că este ceva grav”.

De la 63 de kilograme pe care Lisa le avea când era adolescentă și poza ca model, acum ajunsese să cântărească 40. Începuse să vomite după fiecare masă, iar durerile o paralizau. În ciuda tratamentelor pe care le-a încercat, abia peste doi ani i s-a pus un diagnostic corect. Suferea de sindromul de arteră mezenterică superioară (SMA), o boală digestivă rară în care intestinul subțire este parțial sugrumat, motiv pentru care mâncarea nu mai poate ajunge în stomac. Orice aliment solid care ajung în stomac se blochează aici, provocându-i greață, vărsături și dureri infernale.  Anul următor a fost supusă unei operații, iar în urma intervenției Lisa s-a simțit mai bine. Însă câteva luni mai târziu a început să se simtă din nou rău.

”Nu este nimic mai rău decât să ți se îmbolnăvească copilul, orice mamă înțelege asta”, spunea devastată mama Lisei, Patricia.

”Când am plecat a spital, pentru un nou tratament, lumea ne tot întreba cât timp vom sta de data aceasta. Iar eu le spuneam că nu știu. Puteau fi trei zile, trei săptămâni, trei luni. Nu îmi păsa. Voiam să se facă bine”, a adăugat femeia.

În tot acest timp, Lisa se confrunta cu vorbele urâte din partea cunoscuților și vecinilor despre ea, îndemnând-o să mănânce un burger, să nu mai facă mofturi, ci pur și simplu să mănânce și astfel va lua în greutate.

”La început obișnuiam să le răspund când îmi aruncau răutăți în față. Voiam să mă apăr. Însă am ajuns să realizez că oamenii spun lucruri urâte, însă numai eu știu care este realitatea”, dezvăluie Lisa.

Chiar dacă nu i s-a găsit încă un leac și mănâncă numai hrană lichidă, care îi este administrată printr-un tub pe care îl poartă în permanență după ea, Lisa nu și-a pierdut speranța. ”Păstrez încă vie speranța și simt cu fiecare zi care trece că îmi voi recăpăta viața veche înapoi”, spune Lisa.

”Când privesc spre viitor știu că nu voi mai fi cum eram, nu voi mai fi aceeași persoană. Dar m-am împăcat cu gândul. Experiența asta m-a făcut să fiu mai umilă”, a mărturisit Lisa.

Sursa: unica.ro

Foto: Northfoto

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite