Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum a reușit Ecaterina Andronescu să dea peste cap programul manifestărilor prilejuite de Centenarul intrării Armatei Române în Arad

Pe 17 mai se împlinesc 100 de ani de la intrarea Armatei Române în Arad, prilej cu care autoritățile locale au pregătit o serie de manifestări. Pe de o parte, Prefectura anunța că intenționează să organizeze o defilare cu efective și tehnică militară aparținând structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, iar Primăria a pregătit un program mai amplu, de la simpozioane și lansări de carte, la o reconstituire istorică a momentului.

Cum a reușit Ecaterina Andronescu să dea peste cap programul manifestărilor prilejuite de Centenarul intrării Armatei Române în Arad
Comentează 1

Din păcate însă, cele două părți nu au reușit să se înțeleagă, astfel încât sunt șanse foarte mari ca defilarea militarilor să nu mai aibă loc. Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii, Comisia de Sistematizare a Circulației din cadrul Primăriei ar întârzia nejustificat „acordarea avizului necesar pentru închiderea temporară a circulației pe un sens al bulevardului Revoluției”. În aceeași oridine de idei, prefectul Florentina Horgea arată cu degetul înspre primarul Falcă.

Plecarea cu Ecaterina Andronescu, mai importantă decât Centenarul  

Pe de altă parte, viceprimarul Călin Bibarț ne-a declarat, cu prilejul unei conferințe de presă, că lucrurile nu stau chiar așa, având în vedere că Prefectura nu deține avizul Comisiei de Adunări Publice, fără de care nu se poate solicita avizul de la Comisia de Sistematizare a Circulației. În plus, viceprimarul a ținut să menționeze că manifestările organizate de Primărie au toate avizele necesare, iar un alt eveniment care să se desfășoare în același interval orar și în același loc nu mai poate fi aprobat. „După cum știți, Primăria și Centrul Municipal de Cultură au pregătit o serie de manifestări pentru aniversarea Centenarului intrării Armatei Române în Arad. Totul este programat, bugetat, aprobat. Reconstituirea istorică va fi regizată, vom aduce cadeți de la Academia Forțelor Terestre din Sibiu... În paralel, am aflat de la Prefectură că se intenționează organizarea unei defilări cu militarii din ziua de astăzi. Acum o săptămână am avut o întâlnire la Prefectură și am venit cu propunerea să facem un singur eveniment, pentru că din punct de vedere legal nu se pot aproba două evenimente în același loc, în aceeași zi. Inițial am căzut de acord să integrăm în programul nostru și evenimentele Prefecturii. După o zi, am fost chemat din nou de doamna prefect să mi se comunice că trebuie decalat programul. Asta, în condițiile în care manifestarea noastră e programată să aibă loc la orele 16-17. Mi s-a spus că trebuie să decalăm tot programul astfel încât până la ora 14 să fie gata, că doamna prefect trebuie să plece cu doamna ministru Andronescu...”, povestește Călin Bibarț. Asta, în condițiile în care, Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, este așteptată vineri la Arad.

În continuare viceprimarul susține că, date fiind condițiile, defilarea a fost ștearsă din programul Primăriei, cu atât mai mult cu cât solicitarea făcută către Armată ca militarii să defileze independent de programul Prefecturii a fost respinsă.  „Doamna prefect ar trebui să știe, juristă fiind, că în prealabil ar fi trebuit să solicite aviz de la Comisia de Adunări Publice și abia apoi de la cea de Sistematizare a Circulației. Aș vrea să o întreb prin intermediul dumneavoastră, prin ce adresă a solicitat avizul Comisiei de Adunări Publice? De asemenea, ar trebui să știe că nu putem avea două evenimente, în aceeași zi, în același loc”, a mai spus Bibarț.

Acesta a ținut să precizeze că Armata și structurile MAI ar putea totuși defila pe 17 mai, dacă Florentina Horgea ar dori acest lucru și ar respecta programul stabilit de comun acord cu Primăria.   

Președintele Iohannis este așteptat la Arad

În încheiere mai trebuie spus că la evenimentul organizat de Primărie este așteptat și președintele Klaus Iohannis, care se află vineri la Timișoara. Asta, însă doar dacă programul îi va permite să tragă o fugă până la Arad.

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite