Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua Drapelului Național vine cu un drapel nou pe catargul de lângă Palatul Administrativ

Prefectura anunță că Ziua Drapelului Național va fi marcată și în acest an printr-o ceremonie de înălțare a unui drapel nou pe catargul aflat în vecinătatea Palatului Administrativ, spre Palatul Cenad. Evenimentul va fi organizat de Instituția Prefectului împreună cu Arhipeiscopia Aradului și structurile județene ale MAPN și MAI. 

Ziua Drapelului Național vine cu un drapel nou pe catargul de lângă Palatul Administrativ
Comentează 0

Conform tradiției, în seara zilei de 25 iunie, drapelul vechi, ce a fost înălțat anul trecut, va fi coborât de pe catarg iar drapelul nou va fi introdus de o escortă militară în Catedrala „Sfânta Treime”, unde va fi sfințit de un sobor de preotți în dimineața zilei următoare. Apoi, drapelul sfințit va fi transportat la locul desfășurării ceremoniei, în lateralul Palatului Administrativ pe strada Romul Veliciu. 
Desfășurătorul ceremoniei de înălțare a noului drapel va cuprinde, începând cu ora 10.15, prezentarea onorului de către garda de onoare și salutul drapelului de luptă de către prefectul Florentina Horgea, intonarea Imnului Național al României, precum și o alocuțiune despre însemnătatea Zilei Drapelului, prezentată de muzeograful Bogdan Ivașcu din cadrul Complextului Muzeal Arad. 
Prefectul va transmite apoi mesajul Guvernului privind semnificația Zilei Drapelului Național, moment urmat de un scurt ceremonial religios ce va precede înălțarea drapelului pe catarg. 
Evenimentul se va încheia prin defilarea Gărzii de Onoare a Batalionului 191 de Infanterie Colonel „Radu Golescu”. 
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite