Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Coreea de Nord a confirmat că a testat o bombă cu hidrogen. Cutremur puternic de 6,3 grade

Cutremur puternic în Coreea de Nord în urma unui test cu bombă cu hidrogen. Este vorba despre un seism cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter. Potrivit experților chinezi, seismul a fost provocat, având loc la o adâncime mică de numai 10 kilometri, intensificând astfel temerile că regimul de la Phenian a desfăşurat un nou test nuclear, informează BBC News. Pe de altă parte, CNN anunţă, citând televiziunea de stat coreeană, că Phenian-ul a confirmat testul bombei de hidrogen. Este cel de-al şaselea test nuclear efectuat de regimul Kim Jong Un. Potrivit datelor iniţiale, este cea mai puternică bombă care a fost testată până acum. 

Coreea de Nord a confirmat că a testat o bombă cu hidrogen. Cutremur puternic de 6,3 grade
Comentează 0

UPDATE: Japonia și Coreea de Sud au confirmat că Phenianul a efectuat duminică al șaselea său test nuclear, relatează agențiile de presă Reuters, AFP și dpa.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a inspectat o bombă cu hidrogen care poate fi instalată pe noua rachetă balistică intercontinentală de care dispune Coreea de Nord, a afirmat duminică agenția oficială de presă KCNA, relatează AFP. Ulterior, două cutremure de suprafață au avut loc ulterior în peninsulă. 

Potrivit KCNA, Kim Jong-Un a declarat că "toate componentele bombei H au fost 100% fabricate în țară". Dispozitivul este "o bombă termonucleară cu o putere foarte mare, fabricată prin eforturile și cu tehnologia noastră", a spus el, citat de KCNA

Mai mulți analiști străini și-au exprimat în ultimele luni îndoiala în privința capacității Coreii de Nord de a fabrica o bombă H (bombă cu hidrogen sau termonucleară) și a o miniaturiza suficient pentru a fi instalată pe o rachetă, scrie agerpres.ro


Scrie un comentariu

trimite