Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consiliul Județean Arad a adus la Spitalul Județean o importantă delegație de cardiologi chinezi

Consiliul Județean Arad a găzduit astăzi o întâlnire importantă pe tema dezvoltării relațiilor româno – chineze în domeniul sănătății și al educației.

Consiliul Județean Arad a adus la Spitalul Județean o importantă delegație de cardiologi chinezi
Comentează 0

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, s-a întâlnit cu o delegație din provincia Fujian, formată din directori și medici specialiști în cardiologie și medicină tradițională chineză ai Spitalului Provinciei Fujian. La întâlnire au participat și dr. Mircea Onel, director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, dr. Adina Pop - Moldovan, șef secție cardiologie SCJUA, dr. Cristian Dina, medic cu competenţă în cardiologie intervenţională, și prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rector al Universității de Vest „Vasile Goldiș”. Din partea aparatului de specialitate al CJA, au participat dr. Andrei Ando, director executiv al Direcției de Comunicare și Strategii, și Mihai Șeran, șef al serviciului de Management al Spitalelor. 

,,În toamna anului trecut am vizitat provincia Fujian și am semnat acolo un Memorandum de Înțelegere care punea bazele colaborării noastre. O colaborare pe care îmi doresc să o dezvoltăm în special în domeniul sănătății publice pentru că provincia Fujian, cu 39 de milioane de locuitori, este binecunoscută pentru calitatea medicilor săi și a serviciilor medicale pe care le oferă. În această colaborare ne dorim să ne îndreptăm spre direcții concrete, precum accesarea de servicii medicale în concordanță cu cele mai moderne standarde internaționale, schimburi de experiență între cadrele medicale din județul Arad și provincia Fujian, respectiv colaborare la nivelul facultăților de medicină, cu schimburi de studenți și cadre universitare. În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, dezvoltarea sistemului de sănătate publică arădeană este prioritatea mea absolută. Îmi doresc să avem o colaborare de lungă durată, utilă la nivelul profesioniștilor din sistemul medical, în beneficiul cetățenilor provinciei Fujian și ai județului Arad”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Provincia Fujian a înregistrat o dezvoltare rapidă, cu investiții masive în domeniul sănătății. Oficialii chinezi și-au manifestat deschiderea pentru o colaborare pragmatică și concretă. ,,Aradul este un județ reprezentativ pentru România. Am parcurs peste 10.000 de kilometri pentru că ne dorim să înțelegem aspectele concrete pe care putem dezvolta colaborarea între spitalele din Arad și cele din China. Aveți domenii în care sunteți mai dezvoltați, iar noi avem de învățat, și de asemenea, reciproca e valabilă”, a declarat conducătorul delegației chineze, Liu Hong, director general al Comisiei Provinciei Fujian pentru Sănătate și Planificare Familială.

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest "Vasile Goldiș" a subliniat faptul că „Universitatea are un parteneriat activ pentru educație cu Consiliul Județean Arad și dorința de a menține un standard ridicat atât pentru educație, cât și pentru sănătate”. 

Delegația chineză va rămâne în Arad până marți, 6 noiembrie, perioadă în care sunt programate întâlniri oficiale cu reprezentanți ai autorităților locale și ale celor două universități arădene, respectiv conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență și cadre medicale, vizită la spital, cu accent pe Secția de Cardiologie, și un tur al principalelor obiective turistice din județul Arad

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide