Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul primește vizita conducerii uneia dintre cele mai importante provincii din China

Aradul este gazda unei importante delegații din Republica Populară Chineză. Viceguvernatorul Provinciei Fujian, Wang Huimin, o provincie cu 35 de milioane de locuitori, însoțit de 6 lideri ai administrației provinciale vizitează județul Arad ca urmare a invitației președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. Anul trecut o delegație a Consiliului Județean Arad a semnat la Fujian un Memorandum de Înțelegere pentru intensificarea relațiilor administrative, economice, culturale, din domeniul sănătății și al educației, memorandum care va sta la baza unei viitoare relații de înfrățire între Fujian și Arad.

Aradul primește vizita conducerii uneia dintre cele mai importante provincii din China
Comentează 0

Delegația chineză participă astăzi la Topul Firmelor iar mâine va vizita obiective industriale și culturale din municipiul și județul Arad, printre care Zona Liberă, Terminalul Intermodal de la Curtici, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, Palatul Administrativ și Palatul Cultural.

Președintele Iustin Cionca a declarat că își dorește ca Memorandumul de Înțelegere cu Provincia Fujian să fie urmat de pași concreți, de colaborare în domeniul medical, economic, turism, schimburi de studenți, parteneriate între școli.

,,Județul Arad și-a dezvoltat foarte mult în ultimii doi ani relația cu Republica Populară Chineză. Avem un respect profund față de partenerii noștri din administrațiile Hainan și Fujian. În luna mai am găzduit cea mai importantă delegație de oameni de afaceri din China care a fost vreodată la Arad, în domeniul industrial și medical. Am profitat de întâlnire să retransmit invitația noastră conducerii Spitalului Provincial Fujian, cu care ne dorim să intrăm într-un parteneriat. Mi-am propus ca Aradul să fie un centru al afacerilor chinezești în Europa Centrală și de Est și să deschidem la Arad un centru de medicină chineză tradițională. Experiența pe care am avut-o în Provincia Fujian m-a inspirat să gândim dezvoltarea Aradului la o altă scară și să accelerez colaborarea cu partenerii chinezi. I-am invitat pe oaspeții noștri să participe la Topul Firmelor, în cadrul căreia premiem cei mai performanți investitori din Arad. Sunt companii cu investiții de sute de milioane de euro, care realizează un export de 3,5 miliarde de euro, ceea ce ne plasează pe primele locuri în această regiune a Europei. Revista internațională Forbes, cumpărată de grupul chinez HNA, din Hainan, plasează Aradul în primele cinci cele orașe din România cele mai bune pentru investiții, a declarat președintele Iustin Cionca.

Delegația oficială chineză este compusă din Wang Huimin, Vicepreședinte al Comitetului Provincial Fujian al Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez (Viceguvernator al Fujianului), Wu Guosheng, Director general al Comitetului pentru legături cu Hong Kong, Macao, Taiwan și Afacerile Externe ale Comitetului provincial Fujian CPPCC, Liu Lianghui, Director General Adjunct al Oficiului pentru Afaceri Chineze de peste mări al Guvernului Provinciei Fujian, Liu Lianghui, Director General Adjunct al Oficiului pentru Afaceri Chineze de peste mări al Guvernului Provinciei Fujian, Zhan Jinfeng, director adjunct al Biroului General al Guvernului Provinciei Fujian, Lin Lei, funcționar al Oficiului pentru Afaceri Externe al Guvernului Provinciei Fujian și Chen Yuting,  investitor.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite