Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consilierii PSD Arad vor sacrificarea evenimentelor culturale ale Aradului

Consilierii PSD Arad vor sacrificarea evenimentelor culturale ale Aradului
Comentează 0

Astăzi, consilierii locali s-au întâlnit pentru a vota bugetul municipiului Arad. Bugetul a primit votul favorabil al tuturor consilierilor locali, mai puţin al celor de la PSD Arad care s-au abţinut. Deci toate partidele au putut ajunge la un consens pentru binele Aradului, doar cei de la PSD nu au reuşit. Ba mai mult, toţi ceilalţi consilieri de la PNL, USR,  UDMR şi PMP au putut să se pună la aceeaşi masă pentru a dezbate bugetul, doar cei de la PSD au refuzat dialogul.

Consilierul local Cheşa (PSD) a început un adevărat circ în şedinţa de Consiliu Local, încurajat şi de camerele de filmat care erau aţintite pe acesta, pe tema Filarmonicii. Cheşa a vrut să pozeze în “salvatorul” Filarmonicii, dar acesta nu a înţeles că în cazul Filarmonicii a fost găsită o soluţie. Deci concedieri nu se vor mai face la această instituţie, unde s-au găsit 1.000.000 de lei în plus faţă de bugetul prevăzut iniţial. Cu toate acestea, consilierii Ilie Cheşa, Cosmin Buruc şi Csilla Aur au propus un amendament prin care vor tăierea de fonduri către nişte evenimente culturale de impact cum ar fi Festivalul vinului, Festivalul de film documentar sau Ber-Ar. Nu spunem că Filarmonica nu este importantă, dar impactul acestor evenimente este mult mai mare în comuniatea arădeană şi mai cu seamă că nu am mai avut parte de evenimente de genul în ultimul an. De asemenea, ne repetăm, soluţia pentru Filarmonică s-a găsit, doavadă fiind faptul că s-au liniştit apele, inclusiv liderul de sindicat pesedist al Filarmonicii, Dogaru, a amuţit.

Prin acest amendament, PSD Arad vrea tăierea finanţării şi către alte festivaluri, nu doar cele menţionate mai sus. Dar un exemplu concret despre cum au dat-o cu bâta în baltă îl reprezintă punctul în care aceştia cer diminuarea cheltuielilor pentru Open Air 2021. Festivalul Open Air 2021 este organizat de Filarmonica Arad, fiind un concert în aer liber al orchestrei şi corului la care participau inclusiv personalităţi din afara Aradului. Deci consilierii PSD Arad au afirmat că vor bani pentru Filarmonică, tăind bani care erau destinaţi Filarmonicii, cum vine asta? 

De asemenea, prin reducerea anumitor cheltuieli de la Centrul Municipal de Cultură  pe care pesediştii arădeni le doresc nu ne rămâne decât să ne întrebăm dacă aceştia nu au vizat indirect şi clubul UTA. Ei au propus nişte diminuări, dar generale, nu au venit punct cu punct să menţioneze de unde să se producă aceste diminuări. Bun, acest lucru este de înţeles fiind un amendament realizat de cei din PSD fără sprijinul specialiştilor din Primărie.  Revenim asupra ideii principale, toţi consilierii s-au putut pune de acord asupra bugetului, inclusiv cu amendamente, doar cei de la PSD nu au reuşit. De aici putem deduce faptul că pe aceştia nu îi interesează administraţia locală ci doar circul prin care speră să mai atragă capital politic.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite