Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Conducerea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara a vizitat Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad

La invitaţia Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, conducerea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara formată din prof. univ. dr. Cosmin Alin Popescu, rectorul Universităţii, prof. dr. Tiberiu Iancu, prorector Educaţie şi Asigurarea Calităţii şi prof. univ. dr. Sorin Stanciu, prorector Relaţii internaţionale şi activitate studenţi, a vizitat, zilele trecute, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Campusul Universitar, Institutul de Ştiinţe ale Vieţii, săli de curs şi laboratoarele de cercetare şi practică studenţească.

Conducerea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara a vizitat Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad
Comentează 0

Delegaţia Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara a fost întâmpinată de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii, prorectori şi cadre didactice.

În cadrul întâlnirii a fost semnat şi un protocol de colaborare între cele două universităţi privind cercetarea ştiinţifică.       

Prof. univ. dr. Cosmin Alin Popescu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara, a declarat: „A fost un moment special pentru mine, ca rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Timişoara, să vin într-o vizită de lucru pentru a pune bazele unei colaborări cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. Venim la o Universitate prietenă şi sunt plăcut impresionat de ceea ce am văzut aici, din punct de vedere al infrastructurii, al dascălilor, dar şi din punct de vedere al discuţiilor pe care le-am avut cu studenţii de la diferite specializări. Sunt lucruri deosebit de plăcute şi mă bucur să avem un partener pe zona de cercetare, de educaţie şi de consultanţă. Am vizitat şi Institutul de Ştiinţe ale Vieţii şi recunosc faptul că este dotat cu aparate de ultimă generaţie. În cadrul Universităţii, pe zona cercetării, se întâmplă lucruri deosebit de serioase, cu impact la nivel naţional şi internaţional”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a subliniat: „La invitaţia Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, conducerea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara, prin rectorul Universității, prof. univ. dr. Cosmin Alin Popescu alături de prorectori, au efectuat o vizită protocolară la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Cu acest prilej a fost semnat un protocol de colaborare academică, care vizează principalele aspecte legate de creșterea calității învățământului universitar centrat pe student, activități de cooperare în domeniul cercetării științifice, fiind vizate solurile sărăturoase din zona Socodor și Sânmartin. De asemenea, au fost fixate obiectivele de cooperare în urma vizitei la Castelul Macea și Grădina Botanică, în domeniul fundamentării în comun a unei bănci genetice de semințe și pentru selecția celor mai avantajoase soluri în domeniul agriculturii din vestul României și alte obiective care vor fi realizate în comun. S-a convenit un schimb de profesori și studenți în cadrul activităților practice desfăşurate prin școlile de vară la Castelul Macea și o cooperare academică la nivel de management al conducerii celor două Universități. Este un prim pas spre o colaborare fructoasă în domeniul academic pe care cele două Universități doresc să o realizeze în următorii cinci ani”.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite