Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Concluziile dezbaterii pe buget: Filarmonica se reorganizează, NU se desființează

Concluziile dezbaterii pe buget: Filarmonica se reorganizează, NU se desființează
Comentează 0

La dezbaterea publică pe bugetul municipiului Arad, care s-a ținut online, unul dintre subiectele "fierbinți" a fost ce facem cu Filarmonica?? 

Desființăm o instituție culturală de prestigiu ca să salvăm nişte bănuți? Aruncăm la gunoi cu talentul artiştilor arădeni? Răspunsul vine din partea primarului Bibarț, un ferm şi răspicat NU! 

Edilul Aradului a explicat preț de 30 de minute în cadrul dezbaterii publice online faptul că TOATE departamentele Primăriei şi toate instituțiile subordonate vor trece printr-o restructurare de personal. Motivul? Bibarț spune lipsa banilor de la buget, pentru că au crescut foarte mult cheltuielile. 

Administrația se întreabă, retoric, cât  de corect ar fi ca toate instituțiile subordonate să treacă printr-o reorganizare, mai puțin Filarmonica Arad. Primarul Bibarț a vorbit la general, în privința numărului estimativ de posturi care vor fi restructurate pe toată instituția. Nu s-a discutat, public, până acum de cifre clare sau nume de persoane! 

La finalul dezbaterii, Bibarț a menționat ca a găsit deja o soluție care să ajute Filarmonica de Stat Arad, dar o va prezenta săptămâna viitoare!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite