Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Comedia „Eliberează-l pe Guy“, pe marele ecran de la Cinematograful „Arta“

La Cinematograful „Arta“ din Arad, este seară de comedie, vineri, 30 septembrie.

Astfel, pe marele ecran va putea fi vizionat filmul „Eliberează-l pe Guy/Free Guy“ (r.Shawn Levy), a cărui premieră a fost amânată 13 luni din cauza pandemiei de coronavirus, însă a fost considerat supriza anului 2021.

Comedia „Eliberează-l pe Guy“, pe marele ecran de la Cinematograful „Arta“
Comentează 0

Filmul este programat să ruleze vineri, 30 septembrie 2022, de la ora 19.00, iar accesul este gratuit.

Filmul respinge spiritul destructiv şi îl îmbrăţişează pe cel constructiv, promovează originalitatea şi liberul arbitru şi poate fi citit şi ca o metaforă a depresiei (prizonieratul în rutină).

Într-o lume în care violenţa şi agresivitatea sunt prezente peste tot, de la cinema la programe de ştiri şi, din nefericire, tonul folosit de unii şi alţii pe reţelele de socializare, faptul că un astfel de film popular spune „a nu fi violent poate fi foarte cool“ este mai mult decât îmbucurător.

Premii:

Oscar 2022: o nominalizare pentru cele mai bune efecte vizuale;

BAFTA 2022: o nominalizare pentru cele mai bune efecte vizuale;

Proiecțiile de filme la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

Sinopsis

Eliberează-l pe Guy/Free Guy (SUA, 2021)

Gen film: Acțiune, Aventuri, Comedie, SF

Durata: 115 minute

Rating: A-12 (Acordul Părinților pentru minorilor cu vârste mai mici de 12 ani)

Guy, un casier bancar, își dă seama că este de fapt un personaj secundar (NPC - non-player character) dintr-un joc video online, destul de brutal, denumit „Free City”.

Datorită unui cod dezvoltat de programatorii Milly și Keys și inserat în „Free City” de editorul Antoine, Guy devine conștient de faptul că lumea lui este un joc video și ia măsuri pentru a se transforma în eroul acestuia, lansând o cursă contra cronometru pentru a salva jocul, înainte ca dezvoltatorii să îl închidă.

Sursa foto: smark.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide