Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Coloane de camioane la frontieră, după ridicarea restricției de 24 de ore impusă de Ungaria

Sute de camioane așteptau, joi dimineață, să iasă din țară prin principalele puncte de frontieră cu Ungaria, țară care miercuri a interzis accesul pe teritoriul său pentru vehiculele cu o capacitate de peste 7,5 tone, astfel că acestea au fost blocate la graniță, scrie News.ro

Coloane de camioane la frontieră, după ridicarea restricției de 24 de ore impusă de Ungaria
Comentează 0

Automarfarele care urmau să intre în Ungaria au fost oprite la graniță încă de marți ora 23,00, iar restricția a fost ridicată de țara vecină miercuri la ora 23,00.

În fiecare din vămile Nădlac I, Nădlac II (Arad) și Borș (Bihor) se adunaseră sute de camioane până la reluarea traficului greu în Ungaria. Cei mai mulți șoferi au așteptat în coloane înainte de punctele de frontieră pentru că parcările din vestul țării erau deja pline.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad și Bihor, Laura Bondar, a declarat corespondentului News.ro că cel mai mult s-a așteptat patru ore pentru controlul documentelor automarfarelor, pe parcursul nopții.

”În cursul dimineții, situația s-a îmbunătățit, iar timpii de așteptare au scăzut la 100 – 110 minute în Nădlac I, Nădlac II și Borș. În aceste puncte de frontieră se lucrează la capacitate maximă pentru verificarea automarfarelor”, a declarat Bondar.

Pe autostrada pan-europeană, unde se află Vama Nădlac II, coloana de automarfare a ajuns la câțiva kilometri. Vehiculele sunt oprite pe banda de urgență, iar traficul nu este afectat.

Potrivit polițiștilor de frontieră, traficul de autoturisme și autocare se desfășoară în condiții normale.

Ungaria a impus o interdicție de 24 de ore pentru circulația camioanele cu o capacitate de peste 7,5 pentru că miercuri a fost sărbătoare națională, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite