Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ungaria anunță două restricții de acces pe teritoriul țării

Autorităţile ungare au informat Poliția de Frontieră Arad că nu vor permite accesul camioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone în perioada sărbătorilor, timp de trei zile, prima restricție de 24 de ore intrând în vigoare joi noaptea, iar de sâmbătă noaptea restricția va dura 48 de ore.

Ungaria anunță două restricții de acces pe teritoriul țării
Comentează 0

Potrivit unui comunicat de presă remis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad, traficul greu va fi restricţionat temporar pe teritoriul Ungariei începând de joi noaptea și până luni la ora 23,00, cu o ridicare a interdicției vineri noaptea, pentru 24 de ore.

”Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat că în perioadele 13.04.2017, ora 23.00 (ora României) - 14.04.2017 ora 23.00 şi 15.04.2017, ora 23.00 - 17.04.2017, ora 23.00  pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 14.04.2017 este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare, iar în perioada 15.04.2017-17.04.2017 credincioşii catolici și ortodocși din toată lumea vor sărbători Învierea Domnului”, precizează comunicatul.

În cele două perioade de restricții, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate.

La reluarea traficului, se așteaptă ca sute de camioane să formeze coloane de mașini în vămile Nădlac I (DN7) și Nădlac II (autostrada pan-europeană), astfel că Poliția de Frontieră Arad ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră ungare pentru a se lua măsuri în vederea fluidizării circulației.

Autorităţile de frontieră arădene vor suplimenta personalul care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi va creşte numărului arterelor de control pe sensul de ieșire din România.

Traficul de călători şi autovehicule nu ar urma să fie afectat de coloanele de camioane, conform polițiștilor de la graniță.

În mod obișnuit, Ungaria impune restricţii de circulaţie pentru automarfare sâmbătă şi duminică şi la sărbătorile legale.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite