Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ungaria impune o nouă restricție la intrarea în țară, anunțată astăzi de Poliția de Frontieră Arad

Ungaria impune o nouă restricție la intrarea în țară, anunțată astăzi de Poliția de Frontieră Arad
Comentează 0

Ungaria a anunțat că va impune din nou restricții la circulația pe drumurile publice a automarferelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, în weekend-uri și de sărbători, măsura urmând să intre în vigoare în 1 martie, până în 4 noiembrie 2016, potrivit Poliției de Frontieră Arad.

Începând cu 1 martie 01 ora 23.00, până în 4 noiembrie ora 22.00 (ora României), pe teritoriul țării vecine va fi restricţionată circulaţia tuturor automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, în  weekend-uri sau în zilele de sărbători  legale.

Excepție de la aceste măsuri vor face automarfarele care transportă mărfuri perisabile (inclusiv fructe, legume și produse derivate din acestea), transporturile de produse inflamabile, chimice sau alte transporturi speciale.

”Autorităţile de frontieră efectuează controlul comun pentru ieșirea din România pentru acest tip de mijloace de transport, însă, conform legislaţiei statului vecin, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, pâna la încheierea restricţiei de circulatie pe drumurile publice”, precizează Poliția de Frontieră Arad.

Aceste măsuri au fost permanente în anii trecuți pe perioada weekend-urilor și în zilele de sărbătoare, însă în ultimele luni au fost ridicate de către Ungaria, cu excepția perioadei sărbătorilor de iarnă.

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite

Inchide