Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Codul Rutier, modificat din nou. Amenzi de 2900 de lei pentru şoferii care fac LIVE pe Facebook

Zeci de oameni și-au pierdut viețile, în ultimele luni, din cauza care șoferilor fac Live pe Facebook, în timp ce se află la volan. Acum, însă, aceștia ar putea fi sancționați drastic, potrivit unui proiect de lege.

Codul Rutier, modificat din nou. Amenzi de 2900 de lei pentru şoferii care fac LIVE pe Facebook
Comentează 0

Codul Rutier ar putea fi modificat în perioada următoare, potrivit unui proiect de lege publicat astăzi de Ministerul de Interne, scrie a1.ro.

Acesta prevede prevede 'interzicerea, în timpul mersului, a ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video (ex. tablete)', iar amenzile pentru șoferii care intră în direct pe Facebook, în timp ce se află la volan sunt cuprinse între 1.300 de lei şi 2.900 de lei.

În plus, sancțiunea cu amendă va fi aplicată și conducătorilor de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere (ex. bicicliști).

"Având în vedere gradul de pericol al faptei de a utiliza telefonul mobil, sau orice alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în alte condiții decât cele permise, a fost introdus un mecanism mai aspru de sancționare pentru situația în care concomitent cu această faptă este încălcată o altă regulă privind circulația vehiculelor.

Astfel, pe lângă amendă se va aplica sancțiunea contravențională complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru conducătorii de autovehicule", se arată în proiectul de modificare a Noului Cod Rutier. 

Sursa: romaniatv.net 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite