Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cod roşu de OUG pe amnistie şi graţiere. Avertismentul Comisiei de la Veneţia

Experiența controversatei Ordonanțe 13 îi face pe mulți să se gândeacă la faptul că pericolul amnistiei și grațierii încă pândește. Nu este exclus ca astăzi să apară și un astfel de act normativ, alături de ordonanța care va modifica legile justiției.

Cod roşu de OUG pe amnistie şi graţiere. Avertismentul Comisiei de la Veneţia
Comentează 0

Nu este exclus ca, pe lângă ordonanța care va modifica legile Justiției, să apară și un proiect surpriză, prin care Executivul să dea undă verde pentru amnistie și grațiere.

Condiţiile par perfecte pentru o reeditare a scenariului de la OUG 13: imediat după ședința de guvern, premierul va pleca din țară pentru mai multe zile, iar preşedintele Klaus Iohannis se află de duminică în Italia.

Într-un răspuns la întrebările Realitatea.net despre pericolul unei OUG pe amnistie şi gratiere, purtătorul de cuvânt al Comisiei de la Veneţia, Jaime Rodríguez Murphy reaminteşte că Grupul de state împotriva corupției al Consiliului Europei (GRECO) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea ordonanţelor de urgență pentru adoptarea unor legi importante.

Oficialul Comisiei de la Veneţia spune că instituţia va face alte comentarii abia după raportul de vineri când vom afla ce crede instituţia despre modificările aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite