Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PROTEST în Piața Revoluției din Arad: "Vrem puşcării, nu amnistii!"

Peste două sute de persoane au ieșit în stradă la protestul faţă de intenţia Guvernului de a adopta proiectele de ordonanţe privind graţierea şi Codul Penal, arădenii organizându-se pe reţelele de socializare, fără ca acţiunea să fie autorizată de municipalitate, scrie News.ro.

PROTEST în Piața Revoluției din Arad:
Comentează 4

Majoritatea participanţilor sunt tineri care şi-au dat întâlnire în Piaţa Revoluţiei, în faţa Palatului Administrativ, dorind să-şi arate dezacordul faţă de intenţia de adoptare a proiectelor de ordonanţe de urgenţă vizând graţierea şi Codul Penal.

Tinerii au purtat în mâini pancarte cu diverse mesaje precum: "Fără legi cu dedicaţie, "Democraţie, bun simţ, respect", "Vrem puşcării, nu amnistii", "Jos labele de pe Codul Penal" şi "În democraţie hoţii stau la puşcărie".

Conform unuia dintre iniţiatorii acţiunii, Dan Olaru, s-a încercat obţinerea unei autorizaţii de la Primărie pentru acest protest, însă răspunsul a fost negativ pentru platoul din faţa Palatului Administrativ, motivul refuzului fiind că în zona respectivă figurează în desfăşurare Târgul de iarnă, deşi toate gheretele au fost strânse de la începutul lunii ianuarie. Manifestanții ar fi putut protesta în Parcul Eminescu, dar au refuzat acel loc, preferând să iasă în stradă fără autorizaţie.

Acţiunea s-a desfăşurat în linişte, fără să se scandeze lozinci întrucât chiar iniţiatorii au scris mesaje pe reţele de socialziare în care îi îndeamnau pe cei care au răspuns invitaţiei de a protesta să nu perturbe liniştea şi să nu intre în dispute cu forţele de ordine.

Iniţiatorii spun că vor urmări în continuare intenţiile Guvernului faţă de cele două proiecte, urmând să se organizeze din nou pentru a protesta dacă continuă demersurile de adoptare a proiectelor. respective.

Acţiunea s-a desfăşurat doar în Piaţa Revoluţiei, locul de tradiţie al manifestărilor din Arad, fără a fi urmată de un marş.

Proteste similare au loc duminică seară în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară: Piteşti, Piatra Neamţ, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Braşov, Iaşi. De asemenea, sunt anunţate mitinguri şi la Copenhaga, Paris, Londra, Haugesund (Norvegia).

FOTO: VASILE ZĂRĂNDAN, ARQ.RO

Text: News.ro.

Galerie foto (51)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite