Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Coaliția a decis: alegeri europarlamentare și locale comasate și listă comună pentru Parlamentul European

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, președinții PNL și PSD, au venit în această seară în fața presei pentru a anunța în mod oficial rezultutul negocierilor din coaliția guvernamentală cu privire la calendarul alegerilor de anul acesta și la comasare.

Coaliția a decis: alegeri europarlamentare și locale comasate și listă comună pentru Parlamentul European
Comentează 0

Astfel, alegerile europarlamentare care sunt programate în 9 iunie, vor fi comasate cu alegerile locale. În plus, la europarlamentare, cele două formațiuni vor participa cu o listă comună. „Suntem în fața dumneavostră pentru a prezenta decizia privind modul în care se vor desfășura alegerile și anume: decizia de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare. A fost o decizie care a presupus de la sine asumarea responsabilității politice, responsabilitate ce visează stabilitatea țării, coerența actului de guvernare și ține cont de interesul cetățenilor României. Românii își doresc stabilitate, liniște. Fiecare dintre noi a consultat conducerea partidelor, ne-am reunit apoi în coaliție. Decizia finală prevede ca la locale fiecare patid să candideze prin forțe proprii, iar la alegerile europarlamentare există listă comună”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit realitatea.net. Răspunzând unei întrebări, acesta a spus că decizia comasării a fost o mișcare tactică pentru a face față provocărilor din plan internațional.

În ceea ce-l privește, premierul Marcel Ciolacu susține că decizia comasării a fost luată pentru a contrabalansa valul extremist care se prefigurează.

„Prezența cea mai mare la alegeri e la locale. Faptul că am decis comasarea nu e împotriva democrației, dimpotrivă, e un vot în plus pentru democrație și pentru o reprezentare corectă în fața românilor. Am propus și o alianță electorală pentru alegerile europarlamentare. E evident că doar cele două mari partide se pot uni și pot face față valului extremist. Avem obiectivul de a intra cu drepturi depline în Schengen, iar în 2026 să fim membru OECD”, a ținut să precizeze Marcel Ciolacu, conform sursei citate.

Mai trebuie spus că alegerile prezidențiale vor fi organizate în septembrie ( probabil 8 septembrie – primul tur și 22 septembrie – turul al doilea), iar alegerile parlamentare vor avea loc pe 8 decembrie.

Reprezentanții celor două partide au avut astfel întâlniri comune, s-au întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, apoi au avut loc discuții în interiorul fiecărui partid.

Intrați AICI pentru detalii.

Sursa foto: captură video digi24.ro


Scrie un comentariu

trimite