Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CLM a alocat astăzi fonduri pentru dezinfectarea blocurilor din municipiu și pentru cumpărarea unor termometre cu infraroșu / UPDATE: Ce declară primarul Călin Bibarţ

După cum vă informam astăzi, la ora 18 a fost convocată o şedinţă publică extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal.

Desfășurată în sistem de videoconferință, ședința a avut pe ordinea de zi doar două puncte:

1. Proiect de hotărâre nr. 146/2020 privind rectificarea Bugetului General de Venituri și Cheltuieli al municipiului Arad pentru anul 2020 pentru prevenirea și gestionarea situației de urgență provocată de infecțiile cu COVID-19 – inițiativa primarului

                                                                                      și

2. Notificări diverse, corespondenţă adresată Consiliului Local al Municipiului Arad, informări privind deplasarea aleşilor locali în misiuni oficiale.

CLM a alocat astăzi fonduri pentru dezinfectarea blocurilor din municipiu și pentru cumpărarea unor termometre cu infraroșu / UPDATE: Ce declară primarul Călin Bibarţ
Comentează 0

Update 1 Ce declară primarul Călin Bibarţ

„În prima fază începem cu dezinfecția scărilor de bloc și a lifturilor.  Intenționăm să împărțim orașul în mai multe zone, astfel încât să lucrăm cu mai multe echipe în același timp, iar într-o săptămână să punem punct acțiunii de dezinfecție. În ceea ce privește montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la intrările blocurilor de locuințe, achiziția acestora s-ar putea dureze din lipsă de stocuri”,  a declarat primarul Călin Bibarț.


Consilierii municiali au votat astfel în unanimitate alocarea sumei de 2,7 milioane de lei, bani care se iau de la Centrul Municipal de Cultură, pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței Militare nr.4, adică pentru dezinfecția blocurilor din municipiu. De asemenea, au aprobat atribuirea contractului de furnizare a dispenserelor/dozatoarelor și dezinfectanților de mâini precum și a contractului de servicii de dezinfecție, prin procedura de negociere fără publicarea unui anunț.

Din informațiile noastre, este vorba despre aproximativ 2.500 de blocuri care vor intra în acest program stabilit de Ordonanța Militară nr. 4, iar luni va începe procedura de achiziții.

Mai trebuie spus că la proiectul care a fost astăzi votat a fost depus și un amendament, conform căruia din fondul de rezervă bugetară s-a alocat suma de 60.000 de lei pentru achiziționarea unor termometre cu infraroșu.

 

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite