Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Claudia Boghicevici: “Rezistența la reforma în sănătate ucide!”

Claudia Boghicevici: “Rezistența la reforma în sănătate ucide!”
Comentează 3

Vicepreședintele PNL Arad, Claudia Boghicevici, consideră că tragedia de la Sibiu, unde o asistentă medicală a decedat din cauza epuizării fizice, demonstrează încă odată cât de necesară este o reformă profundă în sistemul de sănătate al României.

„Dincolo de sacrificiile pe care singură și le-a asumat asistenta de la Sibiu, lucrând fără să fie obligată peste program, doar pentru că îi păsa de viața pacienților, această tragedie arată cum nu se poate mai pregnant, că este prioritară o reformă profundă în sistemul de sănătate. Un sistem cangrenat , în care fondurile alocate de către Guvern nu ajung acolo unde trebuie,  la pacienți !”, spune Claudia Boghicevici.

 În opinia ei, actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, este atacat din toate părțile tocmai pentru că încearcă să reformeze sistemul. „Vlad Voiculescu și-a propus să elimine tarele acestui sistem să-l aducă mai aproape de cetățean. Profitorii sistemului încearcă pe toate căile să-l discrediteze, să-l elimine, nu atât din funcția actuală, cât din postura de viitor ministru al Sănătății, pentru că aceasta ar însemna continuarea reformei pe care a demarat-o Guvernul Cioloș, pe care PNL este decis să o continue”, a declarat Claudia Boghicevici.

Claudia Boghicevici este convinsă că doar o guvernare de dreapta prezintă garanția continuării reformei. „O guvernare de dreapta înseamnă modernizarea sistemului de Sănătate, înseamnă intrarea în normalitate”.​

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite