Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Claudia Boghicevici: Măsurile pentru încurajarea persoanelor care nu au un loc de muncă pot fi puse mai eficient în practică

Claudia Boghicevici: Măsurile pentru încurajarea persoanelor care nu au un loc de muncă pot fi puse mai eficient în practică
Comentează 0

Deputatul PNL Arad, Claudia Boghicevici spune că în urma ședinței de Guvern din data de 02.03.2016 s-a  anunţat modificarea normelor de aplicare a Legii nr.195/2015. Odată cu noile norme, prevederile Legii 195/2015 vor deveni pe deplin funcționale și vor putea fi puse în aplicare în scopul în care au fost create, acela de a veni în sprijinul persoanelor neocupate, dar și al autorităților publice locale. 

“Noi, cei de la PNL, considerăm că cea mai bună formă de sprijin social este un loc de muncă. Conform noilor norme metodologice, în programele care au ca scop ocuparea temporară a forței de muncă, pentru executarea de lucrări și activități de interes pentru comunitățile locale, pot fi cuprinse persoanele neocupate, indiferent dacă beneficiază sau nu de indemnizație de șomaj. De asemenea, subvenția pentru angajatori se va acorda în baza schemei de ajutor de minimis. Autoritățile publice locale pot fi și ele beneficiare ale subvenției, dacă finanțarea acesteia se face și din alte surse decât bugetul asigurărilor de șomaj. Mă bucur că, în sfârşit, există creştere economică, spaţiu fiscal suficient şi condiţii financiare care să permită punerea în aplicare a acestor articole de lege care vin în sprijinul ocupării temporare. Cred că implementarea acestei legi va fi o soluţie de tip "win-win" atât pentru autorităţile locale, care-şi vor putea rezolva probleme de ordin gospodăresc prin utilizarea şomerilor, dar şi pentru cetăţeni, având în vedere că această muncă plătită va constitui vechime în muncă, vechime importantă pentru pensie”, a declarat Claudia Boghicevici, vicelider al Grupului PNL din Camera Deputaţilor.

“Țin să felicit Guvernul Cioloș pentru flexibilitatea și promptitudinea de care a dat dovadă în modificarea normelor de aplicare a acestei legi. Apreciez faptul că ocuparea temporară a forței de muncă se înscrie în linia preocupărilor acestui Guvern și sper că ele se vor reflecta și pe viitor în alte măsuri vitale pentru ca România să se apropie măcar de rata de ocupare de 70% prevăzută în Strategia Europa 2020”, a mai adăugat deputatul PNL.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite