Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Claudia Boghicevici: „PNL solicită elaborarea unei legi bazată pe profesionalism și echitate și nu pe calcule meschine electorale”

Deputatul PNL Claudia Boghicevici a prezentat astăzi, într-o conferință de presă susținută la Arad, cele mai importante prevederi ale rezoluției pe tema salarizării unitare a bugetarilor, ce a fost adoptată sâmbătă, 19 septembrie a.c., în cadrul reuniunii Ligii Aleșilor Locali PNL de la Brașov.

Claudia Boghicevici: „PNL solicită elaborarea unei legi bazată pe profesionalism și echitate și nu pe calcule meschine electorale”
Comentează 0

Deputatul PNL a coordonat alături de deputatul Cristina Pocora atelierul dedicat acestei teme în cadrul Ligii Aleșilor Locali PNL, prezentând textul rezoluției în fața participanților la această reuniune.

”Reuniunea Ligii Aleșilor Locali de la Brașov a fost un un eveniment esențial pentru acțiunea PNL în această sesiune parlamentară de toamnă. În întâlnirea Ligii Aleșilor Locali PNL am coordonat alături de colega Cristina Pocora atelierul care a analizat noua lege a salarizării unitare propuse de actualul guvern, o lege ținută la secret și care are doar rolul de a fi folosită ca momeală electorală. Discuțiile pe marginea acestui proiect s-au soldat cu o rezoluție fermă din partea PNL în care transmitem un mesaj clar și constructiv pe această temă. Astfel, textul rezoluției pleacă de la premisa că PNL susține o lege a salarizării unitare bazată pe profesionalism și echitate și nu pe calcule meschine electorale și afirmă ferm că legea salarizării unitare nu trebuie să fie un instrument electoral, așa cum încearcă PSD să îl folosească, nu trebuie să fie un secret care trebuie bine păzit și picurat, “pe surse”, din ședințele PSD ci o necesitate, un proiect care trebuie amplu dezbătut, cu realism și cu cifrele adevărate pe masă. Fiecărui angajat din sectorul bugetar trebuie să-i fie cunoscută perspectiva, care sunt criteriile după care este evaluat, care este nivelul de salarizare aferent fiecărei trepte. Odată adoptată această lege trebuie să avem certitudinea că va fi pusă în aplicare, în calendarul stabilit și că este corelată cu starea reală a economiei naționale. În acest sens, Liga Aleșilor Locali PNL solicită prin această rezoluție desecretizarea și publicarea integrală a proiectului legii salarizării unitare pentru a fi cunoscută și dezbătută, deschiderea unei ample consultări publice între Guvern-sindicate-partide politice în ceea ce privește acest proiect, prezentarea calculelor privind impactul bugetar al acestuia, pe ani și prezentarea surselor bugetare, respectarea obiectivului principal al legii salarizării unitare prin reducerea diferențelor de salarizare între cel mai mic și cel mai mare salariu, simplificarea sistemului de salarizare a bugetarilor prin aplicarea unor coeficienți de ierarhizare care să asigure echitate și predictibilitate, stimularea tinerilor competenți pentru a intra și rămâne în rândul personalului bugetar prin oferirea unor salarii de încadrare motivante și a unor modalități de promovare flexibile, dar și acordarea măririlor salariale în mod proporțional către toate categoriile de bugetari pentru a nu mări diferențele între acestea. În acest context, parlamentarii PNL au anunțat déjà că  vor vota pentru respingerea Ordonanței care mărește salariile demnitarilor și ale aparatului de lucru al Guvernului”, a declarat Claudia Boghicevici.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite