Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CJRAE Arad, singurul CJRAE din țară,  implicat în coordonarea a   5 proiecte ERASMUS

Centrul Județean de Resurse si Asistență Educațională Arad, dincolo de serviciile de consiliere psihopedagogică, evaluare complexă, logopedie și mediere școlară oferite la nivelul școlilor din județul Arad, începând cu acest an școlar, cu sprijinul unei echipe de profesioniști dedicați, cadre didactice cu experiență și dăruire, și-a extins activitatea în colaborări internaționale prin 5 proiecte de parteneriat strategic  cu finanțare europeană prin programul ERASMUS+ 

CJRAE Arad, singurul CJRAE din țară,  implicat în coordonarea a   5 proiecte ERASMUS
Comentează 0

Cel mai complex parteneriat strategic se adresează populației rome pentru care lipsa accesului la educație a condus la incapacitatea de a accede pe piața muncii și a avea un standard minim de viață.  Sub egida ERASMUS +, Comisia Europeană prin A.N.P.C.D.E.F.P. și alături de instituții partenere din Italia, Grecia, Serbia și Turcia, CJRAE Arad, este lider în implementarea și coordonarea acestui proiect de mare anvergură privind  integrarea romilor. Cu un buget de peste 34.000  euro, proiectul, Politici de Incluziune a Romilor în Dimensiunea Educațional Europeană, are ca obiectiv principal, pregătirea și dezvoltarea unor strategii inovatoare la nivel european privind asigurarea dimensiunii incluzive în educație a romilor, care după ultimele studii au devenit cel mai larg grup minoritar, depășind cifra de 12 milioane  pe întreg spațiul european. Principalul obiectiv este  crearea unei baze materiale intelectuale multilingve care să ofere modele și tehnici inovatoare în implementarea unui program complex de măsuri și politici cu impact determinant în integrarea educațională a romilor.

Cel de al doilea proiect, unde CJRAE Arad este partener, se derulează tot prin Programul Erasmus +  sub coordonarea unei organizații din Grecia. Cu un buget de 16.206 euro alocat CJRAE Arad, dintr-un total de 87.470 euro, proiectul derulat în cadrul Parteneriatului strategic în Domeniul Tineretului  asigură pregătirea  tinerilor cu  instrumentele necesare și motivație pentru a dezvolta afaceri în domeniul social.

Cel de al treilea proiect își propune crearea unui sistem de suport și consiliere în abordarea educației incluzive în școli. Parteneriatul strategic în Domeniul Educației Școlare  derulat tot prin ERASMUS +, alături de cei doi parteneri din Letonia și Finlanda își propune crearea instrumentelor și oferirea unor exemple de bună practică pentru o abordarea inovatoare a practicilor educaționale europene. Dintr-un buget total de 36.290 euro, CJRAE Arad va gestiona o alocare de 12.780 euro, bani pe care-i va folosi în crearea și implementarea acestor instrumente extrem de utile și necesare pentru dezvoltarea învățământului.

Al patrulea proiect are drept scop învățarea limbilor străine de către  adulți, una din metodele propuse fiind celebra deja metoda Montessori. CJRAE Arad se află în acest parteneriat cu un inspectorat școlar din Turcia și alte 4 țări europene, tot sub egida Erasmus +. Obiectivul acestui proiect, cu un buget total de 83.505 euro, este definirea celei mai eficiente metode pentru a preda limbile străine la adulți. CJRAE Arad, prin bugetul alocat de 12.580 euro, are rolul de a asigura expertiză privind învățarea la adulți.

Cel de-al 5-lea proiect, un parteneriatul strategic în domeniul educației școlare, ERASMUS+ coordonat de o instituție din Turcia,  în care CJRAE Arad este partener alături de  Spania, Portugalia și Lituania, atinge o realitate sensibilă și dureroasă a învățământului european, abandonul școlar și părăsirea timpurie a școlii. Bugetul  proiectului este de 114.105 euro, din care CJRAE Arad va gestiona 20.759 euro și va susține elaborarea  și implementarea la nivel național a unui program de măsuri pentru atingerea obiectivelor acestui proiect.

„Câștigarea acestor proiecte reprezintă  un câștig adus educației și șansa de aduce inovația și calitatea acolo unde părea imposibil. Suntem o echipă de profesioniști la CJRAE Arad și sunt convins că vom atinge fiecare obiectiv din cele cinci proiecte câștigate” a punctat directorul CJRAE Arad, Ovidiu Toderici.

Galerie foto (3)


Scrie un comentariu

trimite