Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CitiZenit vă invită la o nouă proiecție KineDok

„Mami, ce o să se întâmple cu visurile mele după ce mor, o să rămână în viață?”

CitiZenit vă invită la o nouă proiecție KineDok
Comentează 0

Marți, 30 iulie dăm frâu liber unei noi proiecții KineDok la Arad. De la ora 21:30 în curtea interioară a Turnului de Apă vizionăm documentarul ”Brothers”/”Frații. Acest documentar intim și personal este filmat de Aslaug Holm, mama și regizoare, într-o perioadă de 8 ani jumate. Aslaug Holm realizează atât imaginea, cât și regia filmului, propunându-și să pătrundă în lumea autentică a copiilor și să găsească adevărul și esența vieții.

Documentarul prezintă relația apropiată dintre doi frați. Markus și Lukas locuiesc într-o casă veche, cu pereți galbeni, în centrul orașului Oslo. În apropierea locuinței lor, curge un râu. Un rai pe pământ în inima unui mare oraș. Copacii cresc înalți străpungând cerul, iar pe sub ei susură întunecat și ademenitor apa. Aici cresc cei doi frați, cu visurile și năzuințele lor pentru viitor. Lui Markus îi place fotbalul și își dorește să devină un profesionist al sportului. Îl joacă încă de la vârsta de cinci ani și nu există altă echipă mai bună decât Liverpool. Filmul ne înfățișează lupta dusă de el și pasiunea de care dă dovadă pentru a-și atinge scopurile. Lukas e cel cu o fire filosofică căruia îi place să se gândească la tot felul de lucruri - despre lumea din jur, despre el însuși și despre sensul vieții.
------------
KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2019 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a cincea ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.

Asociaţia CitiZenit vă invită la proiecțiile KineDok în fiecare lună, într-un cinema ambulant și alternativ, la câte un film documentar care explorează subiecte de actualitate, de la cultura skateboardingului din perioada comunista până la, de la exploatarea turistică la probleme de ecologie. În cadrul programului KineDok, în Arad vor avea loc alte 6 proiecţii de film, după următorul program:

13 august – Miniature for Piano
11 septembrie – The Last Selfportrait
9 octombrie – Exist 6 noiembrie – Days of Madness
13 noiembrie – A Woman Captured
4 decembrie – Putin’s Witnesses
Filmul ”Brothers”/”Frații” va fi proiectat cu subtitrare în limba română, iar intrarea la proiecţiile KineDok se face pe bază de bilet. Biletele costă 10 lei și locația aleasă pentru această proiecție este curtea interioară a Turnului de Apă (str. P. I. Ceaikovski, nr. 9A).
_____________________________________________________________________

ORGANIZATOR LOCAL: Asociaţia CitiZenit
ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania
ONLINE: oneworld.ro | kinedok.net | citizenit.ro
PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 8 (Bulgaria)

CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite