Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CitiZenit în noua hală a fabricii Teba

CitiZenit în noua hală a fabricii Teba
Comentează 0

Cu ocazia proiecției documentarului „Epuizați” am inaugurat și o nouă hală refuncționalizată din Teba, în care se vor desfășura o parte din evenimentele organizate de echipa CitiZenit în luna octombrie. Accesul în hala nouă se face din Piața Olimp!

Prin intermediul colaborării cu One World Romania am reușit să ajungem mai aproape de ceea ce ne-am propus prin demararea acestui proiect: crearea unei comunități culturale vii în cadrul căreia se împărtășesc expriențe și se explorează noi posibilități de manifestare culturală. În lumina unei veri reușite continuăm această colaborare, iar în luna octombrie demarăm Filmele One World Romania 2015 la Teba.

Meniul cinematografic al lunii octombrie va cuprinde, desigur, și filmele de miercuri de la TebaKinema, însă și Filmtettfeszt - Zilele Filmului Maghiar, în parteneriat cu echipa Filmtett din Cluj-Napoca, care se alătură astfel comunității noastre. Vinerea aceasta încheiem seria KineDok, săptămâna ce urmează ne refacem forțele, iar weekendul care urmează, în 2-3 octombrie, ne întâlnim să vizionăm cele mai recente creații cinematografice din Ungaria și Transilvania în cadul Filmtettfeszt - Zilele Filmului Maghiar la Arad. La finalul lunii octombrie, vă pregătim o surpriză de-a casei și vă arătăm cu ce se mai ocupă regizorii arădeni, deoarece vom viziona împreună filme realizate în cadrul Atelierului de film organizat pe parcursul acestei veri de către CitiZenit, cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad.

Întrucât comunitatea de la Teba crește subtanțial lună de lună, cele două hale în care ne-am întâlnit în fiecare săptămână în această vară se transformă din galerii pop-up și centre alternative de artă contemporană într-un important centru regional. Festivalul ArtEncounters, aflat anul acesta la prima ediție, care se va desfășura la Timișoara în luna octombrie și care promite să fie cel mai amplu și important festival de artă din România (poate, în timp, chiar din Europa de Est), va fi prezent și în Arad cu expozițiile din luna octombrie de la Teba, ocazie cu care hala mare devine galerie cu acte în regulă.

Încă un pas în parcursul tranformării Fabricii Teba într-un centru cultural îl constituie și deschiderea Muzeului Teba, amenajat dedesignerii noștri preferați, ID design studio, cu ajutorul CitiZeniților, care se va deschide în acest sfârșit de săptămână.

Cu toate că vara nu-i ca iarna (cum vom afla în curând), toamna aceasta vă așteptăm în fiecare săptămână, cum am stabilit, să creștem împreună comunitatea Teba.

 

18.09.2015

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide