Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cetăţean român depistat la volanul unui autoturism, cu permis de conducere fals în Vama Borș

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat un bărbat din România care conducea un autoturism în baza unui permis de conducere irlandez fals.

Cetăţean român depistat la volanul unui autoturism, cu permis de conducere fals în Vama Borș
Comentează 0

În data de 09.06.2018, în jurul orei 09.29, la Punctul de Trecere a Frontierei  Borș, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român Tiberiu L., în vârstă de 35 de ani, cu domiciliul în județul Cluj, la volanul unui autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Germania.

La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere ce purta însemnele autorităților din Irlanda.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care bărbatul a fost dus la sediul instituției pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate,  colegii noștri au constatat că persoana în cauză nu are permis de conducere românesc.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul de la un conațional, plătind suma de 1.600 de euro, pe teritoriul Germaniei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda  permis de conducere .

La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite